Κορωνοϊός: Βελτιωμένη η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 21 Μαΐου 2022 08:20 Κορωνοϊός: Βελτιωμένη η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λαμίας

Διψήφιος ο αριθμός των ασθενών στο σύνολο των 13 Νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ…

Έναν καλύτερο Μάιο σε σχέση με αυτόν του 2021 είναι βέβαιο ότι βιώνουμε σε όλη τη χώρα κι ας είναι τα καθημερινά κρούσματα διπλάσια έως και πενταπλάσια από τα περσινά του ίδιου μήνα!

Αυτό αποτυπώνεται πρωτίστως στις καθημερινές νοσηλείες και φυσικά στους δύο «σκληρούς δείκτες» με τους θανάτους και τους διασωληνωμένους ασθενείς.

Στη Φθιώτιδα αλλά και συνολικά στη Στερεά Ελλάδα, το τελευταίο 4ημερο σε ΜΕΘ νοσηλεύεται μόνο 1 ασθενής και συγκεκριμένα μια γυναίκα 80 ετών στην Εντατική για covid-19 του Νοσοκομείου Λαμίας.

Αντίστοιχα στην Κλινική ήπιας νοσηλείας οι ασθενείς περιορίστηκαν και πάλι στους 12, αριθμός που είναι ο μικρότερος φετινός κι έχει καταγραφεί ξανά την Πέμπτη και την Παρασκευή (28-29/4) μετά το Πάσχα, καθώς και την Πρωτομαγιά.

Το τελευταίο 24ωρο δεν είχαμε καινούρια εισαγωγή, ενώ 2 ασθενείς πήγαν σπίτι τους και 1 στην Πνευμονολογική αφού αρνητικοποιήθηκε. Μέσα στην εβδομάδα όμως, έξι (6) άτομα (3 άνδρες και 3 γυναίκες), χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο Πέτρινο κτίριο. Οι ηλικίες τους είναι από 80 έως 91 ετών και διάμεση ηλικία τα 87 έτη.

Στα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 5ης ΥΠΕ, στην αρχή της εβδομάδας (16/5) ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονταν στο σύνολο των 13 Νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ ήταν κάτω από 100. Μάλιστα στα 4 από τα 8 Νοσοκομεία της Στερεάς, Καρπενησίου, Άμφισσας, Κύμης και Καρύστου, δεν νοσηλεύεται ασθενής με covid.

Στα υπόλοιπα 4 και συγκεκριμένα της Λαμίας, Χαλκίδας, Θηβών και Λιβαδειάς, οι ασθενείς είναι 22.

Στα 5 Νοσοκομεία της Θεσσαλίας οι ασθενείς με covid-19 είναι κάτω από 70, με τους περισσότερους στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας (23).

Προσαρμοσμένη αναζήτηση