Δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό: Δύο νέες απώλειες το τελευταίο 24ωρο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 08:32 Δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό: Δύο νέες απώλειες το τελευταίο 24ωρο (φωτογραφία INTIME)

Σαφώς βελτιωμένη η εικόνα με τις νοσηλείες στο Νοσοκομείο Λαμίας, ο ιός όμως είναι εδώ κα παραμένει επικίνδυνος για τις μεγάλες ηλικίες.

Ακόμη και σε μια περίοδο που τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν πέσει σημαντικά, οι ημερήσιες νοσηλείες έχουν κι αυτές πέσει σε διψήφιο νούμερο σε όλη τη χώρα, έρχονται οι δυσάρεστες ειδήσεις των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους έχοντας νοσήσει από covid-19, για να μας θυμίσει πόσο επικίνδυνος είναι ο συγκεκριμένος ιός.

Ειδικά σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που αντιμετωπίζουν προβλήματα και με άλλα νοσήματα.

Γεγονός είναι ότι το τελευταίο 24ωρο, στο Νοσοκομείο Λαμίας είχαμε δύο νέους θανάτους, μιας 86χρονης από περιοχή του Δήμου Μακρακώμης που νοσηλευόταν στο Πέτρινο στην Κλινική Covid και μιας 80χρονης από τη Βοιωτία που είχε διασωληνωθεί στις 15 Μαΐου και είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ της Λαμίας.

Γενικά οι απώλειες μέσα στο Μάιο αφορούν αποκλειστικά μεγάλες ηλικίες με διάμεση ηλικία τα 82 έτη!

Οι εισαγωγές

Το τριήμερο από Παρασκευή μέχρι Κυριακή, στο Νοσοκομείο Λαμίας είχαμε τρεις εισαγωγές στην Κλινική, δύο άνδρες 67 και 83 ετών από τη Λαμία και ένας 80χρονος από το Δομοκό. Αντίστοιχα δόθηκαν και 4 εξιτήρια, ενώ ένας ακόμη ασθενής αρνητικοποιήθηκε και μετέβη στη χειρουργική κλινική.

Έτσι στο σύνολο για 1η φορά φέτος έχουμε μονοψήφιο αριθμό ασθενών στην Κλινική Κορωνοϊού (9), ενώ και στη ΜΕΘ πλέον νοσηλεύεται μόνο ένα άτομο 88 ετών που έχει διακομιστεί από το Νοσοκομείο της Άμφισσας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση