Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τα ρόδια του Ναγκόρνο-Καραμπάχ»: Την Τετάρτη στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Λαμιέων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022 20:28 «Τα ρόδια του Ναγκόρνο-Καραμπάχ»: Την Τετάρτη στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Λαμιέων

Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του Θωμά Σίδερη…

Το Κάστρο Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας, ο Όμιλος ΦΔίλων του Δάσους Λαμίας, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας και οι Φίλοι Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης, μας προσκαλούν την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 στις 8:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 9-11, 2ος όροφος) στην προβολή του βραβευμένου αντιπολεμικού ντοκιμαντέρ:

Τα ρόδια του Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Την ταινία θα παρουσιάσει ο δημιουργός της Θωμάς Σίδερης, και θα συζητήσουμε μαζί του.

Είναι μια καταγραφή του ξεριζωμού και της περιπλάνησης των κατοίκων του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που μετρούν χιλιάδες νεκρούς σε έναν πόλεμο που κρατάει περίπου τέσσερις δεκαετίες, και της μετακίνησής τους έτσι που κανένας δεν γνωρίζει τι είναι δικό του, πού βρίσκονται τα σύνορα και ποια είναι εν τέλει η πατρίδα του.

Είναι μια καταγραφή του παραλογισμού αυτού του πολέμου, του παραλογισμού ενός ακόμη πολέμου. Σύνορα που μετακινούνται, οργή και οδύνη. Στο ντοκιμαντέρ γνωρίζουμε τον Σεργκέι, έναν Αρμένιο αγρότη που καλλιεργεί ροδιές, ο οποίος διαπιστώνει ότι σύμφωνα με την νέα συνθήκη μόνο μέρος του χωραφιού του πια του ανήκει, το υπόλοιπο ανήκει πλέον στον εχθρό.

Ποιος δικαιούται να γεύεται τα ρόδια του Ναγκόρνο Καραμπάχ;