Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Η πλειοψηφία των κτηνοτρόφων γνωρίζει τα όρια του βοσκοτόπου που τους αντιστοιχεί»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 18:57 «Η πλειοψηφία των κτηνοτρόφων γνωρίζει τα όρια του βοσκοτόπου που τους αντιστοιχεί»

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Κτηνοτρόφων και Προέδρων Κοινοτήτων Δυτικής Φθιώτιδας…

Συνάντηση Κτηνοτρόφων της Δυτικής Φθιώτιδας με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων που γνωρίζουν  τις χρήσεις γης στην περιοχή τους, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και το συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη Ορεινής - Δασικής Πολιτικής και Κτηνοτροφίας Αικατερίνης Καλαντζή, παρουσία του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάντζα, στο Διοικητήριο της ΠΕ Φθιώτιδας στο νεοκλασικό της πλατείας Ελευθερίας την Παρασκευή 20 Μαΐου.

Παρόντες ήταν επίσης ο Δ/ντης της ΔΑΟΚ Φθιώτιδας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αγαστή συνύπαρξη των κτηνοτρόφων σε επιλέξιμους βοσκοτόπους της περιοχής και η ελαχιστοποίηση των προβλημάτων που ενδέχεται να παρουσιάζονται κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Με το πέρας των συζητήσεων και την υιοθέτηση κοινά αποδεκτών λύσεων από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, η Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής- Δασικής Πολιτικής και Κτηνοτροφίας δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, ως Περιφέρεια, με την συνεργασία που έχουμε με όλους τους ενδιαφερόμενους, κτηνοτρόφους και αιρετούς των τοπικών κοινωνιών, έχοντας την δυνατότητα να συζητούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που οφείλονται σε έλλειψη επικοινωνίας και να βοηθούμε στην διευθέτησή τους. Αυτή τη στιγμή, στα όρια κάθε τοπικής κοινότητας της Δυτ. Φθιώτιδας, η πλειοψηφία των κτηνοτρόφων γνωρίζει τα όρια του βοσκοτόπου που τους αντιστοιχεί. Η Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως έχουμε τονίσει και άλλες φορές, θέλει να στέκεται έμπρακτα δίπλα στους ανθρώπους της πρωτογενούς παραγωγής».