Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έργα στο Δήμο Χαλκιδέων ύψους 1.060.000 ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 20:33 Έργα στο Δήμο Χαλκιδέων ύψους 1.060.000 ευρώ

Προγραμματικές συμβάσεις για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χαλκίδας Αναστασία Ψυχογυιού – Μακαρώνα.

Πρόκειται για δύο υποέργα, τα οποία περιλαμβάνονται στο έργο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΒΛΑΒΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ (ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ “ΘΑΛΕΙΑ”) ΣΤΙΣ 08 & 09 - 08 - 2020».

Το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με συνολικό προϋπολογισμό 9.380.000 €, από το 2020. Ακολούθησε ο προσυμβατικός έλεγχος, ο οποίος ολοκληρώθηκε με την υπ’ αριθμόν 20/2022 Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αντικείμενο των προγραμματικών συμβάσεων είναι ο καθορισμός νομικού πλαισίου συνεργασίας του φορέα χρηματοδότησης, που είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με τον Δήμο Χαλκιδέων και την ΔΕΥΑΧ, που θα δημοπρατήσουν και θα επιβλέψουν την εκτέλεση των ακόλουθων έργων:

  1. «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Ε. ΛΗΛΑΝΤΙΩΝ», προϋπολογιζόμενης δαπάνης ύψους 350.000 €, χωρίς ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, προβλέπεται να αντικατασταθούν τμήματα του υπόγειου δικτύου ύδρευσης στην περιοχή της «ΝΕΟΣΕΤ» στο Βασιλικό, στην Παραλία Μπουρτζίου και στην περιοχή «Όασις» Μπουρτζίου, στην περιοχή του νεκροταφείου των Φύλλων, όπως και ο εσωτερικός αγωγός στα Φύλλα.
  2. «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΡΙΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ», προϋπολογιζόμενης δαπάνης ύψους 710.000 €, χωρίς ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, για την αποκατάσταση της υδροδότησης στις Δημοτικές Κοινότητες Βασιλικού (Λευκαντί και Μαλακώντα) και Αγίου Νικολάου, προβλέπεται η διάνοιξη τριών νέων γεωτρήσεων στις θέσεις: «Κεραίες», «Βράχος» και «Μύτικας 2», σε αντικατάσταση των τριών γεωτρήσεων («Ποτάμι 1», «Ποτάμι 2» και «Αγ. Νικόλαος») που καταστράφηκαν από την κακοκαιρία. Το έργο περιλαμβάνει ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό  και διασύνδεση με υφιστάμενες δεξαμενές και με τον υδατόπυργο του Αγ. Νικολάου.

Μετά την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συμπράττουμε με τον Δήμο Χαλκιδέων και τη ΔΕΥΑΧ, προκειμένου να επουλωθούν “πληγές” που άνοιξαν από το καιρικό φαινόμενο «Θάλεια» σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων.

»Μετά την άμεση ένταξη, από τον Σεπτέμβριο του 2020, του συνολικού έργου αποκατάστασης, προϋπολογισμού άνω των 9 εκατ. ευρώ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν από την ΔΕΥΑΧ και οι διαδικασίες ωρίμανσης και εξασφάλισης προσυμβατικού ελέγχου.

»Προχωρήσαμε πλέον στην υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης του δικτύου ύδρευσης. Ο Δήμος Χαλκιδέων και συγκεκριμένα η ΔΕΥΑΧ θα δημοπρατήσει τις δύο παρεμβάσεις, προϋπολογιζόμενης δαπάνης άνω του 1 εκατ. ευρώ. Προσβλέπουμε στην άρτια και ταχεία ολοκλήρωση των εργασιών».

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα δήλωσε: «Με την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων, προχωράμε στην εκτέλεση δύο πολύ σημαντικών έργων ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων, μια περιοχή που επλήγη σημαντικά κατά τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου 2020. Με τα δύο έργα αυτά θα επουλωθούν πλήρως οι πληγές, που άφησε η πρωτόγνωρη εκείνη θεομηνία, στην ύδρευση και θα αναπτυχθεί το δίκτυο στην ευρύτερη περιοχή.

»Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. που εκπόνησε τις μελέτες και θα υλοποιήσει το έργο, τις υπηρεσίες Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού του Δήμου που εργάστηκαν για την επίτευξη της χρηματοδότησής τους και βέβαια την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για τη στήριξη, που θα οδηγήσει στην υλοποίησή του».