Το ευχαριστώ του πρώην Προέδρου της ΕΥΠΣ Στερεάς για την πρωτιά στις εκλογές

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 09:59 Το ευχαριστώ του πρώην Προέδρου της ΕΥΠΣ Στερεάς για την πρωτιά στις εκλογές

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Βαγγέλης Υφαντής βγήκε πρώτος σε ψήφους στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν 13, 14 και 15 Μαΐου 2022.

Για την εμπιστοσύνη που του έδειξε η πλειοψηφία των συναδέλφων του για μία ακόμη φορά, απέστειλε την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή, υποσχόμενος ότι από τη νέα του θέση πια (σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΥΠΣ Στερεάς είναι ο νέος Αντιπρόεδρος) θα σταθεί δίπλα στο νέο ΔΣ συνεχίζοντας τους αγώνες ενάντια στα πολλά και μεγάλα προβλήματα της κρίσιμης Περιφέρειας Στερεάς.

Η ευχαριστήρια επιστολή:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη της Ένωσης, μετά τις πρόσφατες νικητήριες για την παράταξή μας εκλογές,  κατά τις οποίες για μία ακόμα  φορά με εκλέξατε πρώτον και με μεγάλη διαφορά υποψήφιο σε σταυρούς, έφτασε η ώρα να αποχωρήσω από τη θέση του Προέδρου της Ένωσης, την οποία κατείχα τα τελευταία 8 χρόνια.

    Νιώθω πραγματικά υπερήφανος που μετά από τόσα χρόνια θητείας στη θέση του Προέδρου και κυριαρχίας της παράταξης της ΔΑΚΥΠΣ στην οποία ανήκω, αποχωρώ αισθανόμενος ότι τίποτα σ'αυτή τη ζωή δεν είναι τυχαίο, πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για εκλογές σε μία ένωση υπαλλήλων που μετράει πάνω από 500 μέλη! Τίποτα τελικά δεν χαρίζεται και τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς αγώνες! Τίποτα δεν αναγνωρίζεται σε κανέναν, εάν δεν το δικαιούται με την αξία και τους αγώνες του!

    Ανήκα και ανήκω σε μια παράταξη και ποτέ δεν πρόδωσα την εμπιστοσύνη με την οποία  με τίμησαν οι συνάδελφοι όλα αυτά τα χρόνια. Αντιθέτως κάποιοι άλλοι, «συνοδοιπόροι» και «συναγωνιστές» εκμεταλλεύτηκαν την αποδοχή των συναδέλφων αλλά το χειρότερο την εμπιστοσύνη τους καθώς κατά το παρελθόν τους είχαν εκλέξει στο προεδρείο της Ένωσης και με το πρόσχημα της μομφής προς το πρόσωπό μου, προσπάθησαν να διασπάσουν, ατυχώς βεβαίως, την παράταξή μας. Εκτοξεύοντας λάσπη στον ανεμιστήρα κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και μεταχειριζόμενοι κάθε μέσο και τρόπο, προσπάθησαν να με εξοντώσουν συνδικαλιστικά και όχι μόνο, αλλά ατύχησαν!

    Τα αποτελέσματα των εκλογών δικαίωσαν τόσο εμένα προσωπικά όσο και την παράταξή μας, η οποία όχι μόνο δεν κάμπτεται εκλογικά σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, αλλά συνεχώς ανανεώνεται και ενισχύεται!

    Αποχωρώ από τη θέση του Προέδρου πλήρως ικανοποιημένος για πολλούς και διαφόρους λόγους. Ο πρώτος και πιο σημαντικός είναι ότι διατηρείται αναλλοίωτος ο αγωνιστικός και παρεμβατικός χαρακτήρας της Ένωσης σε διάφορα ζητήματα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την παρέμβασή μας το 2018 (καταγγελία με ονοματεπώνυμα) που προκάλεσαν την μέγιστη αναταραχή σε πολλούς δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο και την δύναμη του συνδικαλιστικού μας κινήματος; Ικανοποιημένος γιατί αυξήθηκε ο αριθμός των μελών της Ένωσής μας, ενισχύθηκε η ίδια οικονομικά γεγονός που δίνει την δυνατότητα σ ’αυτή να ενισχύει μέσω του Ταμείου Αλληλοβοήθειας συναδέλφους που την χρειάζονται λόγω διαφόρων προβλημάτων.

     Δεν ισχυρίζομαι όμως ταυτόχρονα ότι όλα λύθηκαν, ότι δεν υπάρχουν μεγάλα και σοβαρά προβλήματα σε πολλές Υπηρεσίες και Κλιμάκια της Ένωσης. Μπορώ όμως να ισχυριστώ ότι πάλεψα, αγωνίστηκα χωρίς διαχωρισμούς, δίπλα στον κάθε συνάδελφο όταν αυτός χρειάστηκε τη βοήθειά μας. Άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι Αυτό αναγνωρίζεται και από την προσωπική μου αποδοχή σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις της τελευταίας οκταετίας.

     Ήρθε όμως πλέον η ώρα η παράταξη με ανανεωμένο προεδρείο και άξιους συναδέλφους, απαλλαγμένη από τα βαρίδια που μέχρι σήμερα την ταλαιπωρούσαν να προχωρήσει στο μέλλον ακόμα καλύτερα. Στέκομαι αρωγός δίπλα τους, συνεχίζοντας τους αγώνες ενάντια στα πολλά και μεγάλα προβλήματα της κρίσιμης Περιφέρειάς μας.  

   Ευχαριστώ ολόψυχα για μια ακόμα φορά, όλους τους συναδέλφους που με τίμησαν προσωπικά όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια

Προσαρμοσμένη αναζήτηση