Σε ποια χωριό της Στερεάς η θερμοκρασία το πρωί έπεσε κάτω από τους 7 βαθμούς;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 11:28 Σε ποια χωριό της Στερεάς η θερμοκρασία το πρωί έπεσε κάτω από τους 7 βαθμούς;

Και ενώ η χώρα προετοιμάζεται για τον πρώτο μίνι καύσωνα πριν καλά καλά μπει το καλοκαίρι, υπάρχουν περιοχές στη χώρα και ειδικά στην κεντρική - ανατολική Ελλάδα που ο υδράργυρος αντιστέκεται!

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα της πόλης του Καρπενησίου που ο υδράργυρος εκκίνησε στις 06:20’ το πρωί της Πέμπτης 26 Μαΐου από τους 12,7ο Κελσίου!

Μάλιστα λίγο πιο νοτιοδυτικά (και σε χαμηλότερο υψόμετρο) στη Βουτύρο το θερμόμετρο στις 06:30’ το πρωί έδειχνε 6,9ο Κελσίου! (στοιχεία από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του meteo.gr).

Για την ορεινή Φωκίδα τα πράγματα ήταν ακόμη πιο… παγωμένα καθώς στο γνωστό Μαυρολιθάρι η θερμοκρασία το πρωί έπεσε στους 5,9ο!

Βέβαια όσο κι αν ακούγονται τρομακτικά τα παραπάνω νούμερα, ακόμη κι σε αυτές τις περιοχές ο υδράργυρος φτάνει ή και ξεπερνά τους 30 βαθμούς το μεσημέρι.

Γενικότερα σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ για την ηπειρωτική Ανατολική Στερεά η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 37 βαθμούς. Στα ορεινά και τις παραθαλάσσιες περιοχές η θερμοκρασία θα είναι χαμηλότερη ακόμη και 7 βαθμούς…

Γενική πρόβλεψη

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και, κυρίως στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας καθώς και στις περιοχές που δεν επηρεάζονται από τις θαλάσσιες αύρες, κατά τόπους τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στα νησιά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση