Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ημερίδα: Η Φυσικοθεραπεία στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2022 10:38 Ημερίδα: Η Φυσικοθεραπεία στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Προσφορά - Δυνατότητες - Προοπτικές. Την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, 16:00-20:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας.

Το Τμήμα Φυσικοθεραπείας, της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων οργανώνει επιστημονική – εκπαιδευτική ημερίδα με τίτλο «Η Φυσικοθεραπεία στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Προσφορά – Δυνατότητες- Προοπτικές», την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2022, ώρα 16:00-20:30.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, ευημερίας και κοινωνικής συνοχής των κοινοτήτων στις ανεπτυγμένες χώρες και έχει σκοπό την παρακολούθηση, διατήρηση και βελτίωση του επιπέδου της υγείας του ατόμου και της οικογένειας σε εξωνοσοκομειακές δομές.

Ο Φυσικοθεραπευτής ως ξεχωριστή επιστημονική οντότητα αλλά και ως μέλος της ομάδας υγείας προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην
προώθηση της υγείας, στη διατήρηση της λειτουργικότητας και της ομοιόστασης του ανθρώπινου οργανισμού, στη πρόληψη της νόσου αλλά και στην αποκατάσταση των χρονίων πασχόντων με ολιστική προσέγγιση και με αδήριτη τη διάθεση για προσφορά.

Στόχος της ημερίδας είναι να ενισχύσει τη διεπιστημονική συνεργασία, να ενθαρρύνει την υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων πρόληψης και αποκατάστασης καθώς και, να αναδείξει το ρόλο του Φυσικοθεραπευτή στις υπηρεσίες ψηφιακής θεραπευτικής σε δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,

Την ημερίδα θα τιμήσει με την παρουσία της η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Ασημίνα (Μίνα) Γκάγκα.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης: