Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Εβδομάδα περιβάλλοντος 2022 με δράσεις ευαισθητοποίησης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 09:54 Λαμία: Εβδομάδα περιβάλλοντος 2022 με δράσεις ευαισθητοποίησης

«Γίνε εσύ η αλλαγή για τον πλανήτη σου» - Από 30 Μαΐου έως και 5 Ιουνίου 2022 - Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα όλων των δράσεων.

Μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου στέλνουν ο Δήμος Λαμιέων, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Λαμιέων, το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Λαμιέων, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και ο Χιονοδρομικός και Ορειβατικός Όμιλος Λαμίας ΧΟΟΛ, διοργανώνοντας την Εβδομάδα Περιβάλλοντος από 30 Μαΐου έως και 5 Ιουνίου 2022 και συμμετέχοντας ενεργά στον εορτασμό με πλούσιες δράσεις!

 Με σύνθημα «Γίνε εσύ η αλλαγή για τον πλανήτη σου» ο Δήμος Λαμιέων ενεργοποιεί τη διάθεση, την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή όλων των δημοτών στα κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα με στόχο τη φροντίδα και τη διάσωση του φυσικού πλούτου της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Συμμετέχουμε μικροί και μεγάλοι, όλοι οι συνεργαζόμενοι φορείς στις περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου Λαμιέων γιατί αξίζουμε ένα υγιές περιβάλλον διαβίωσης, χωρίς επιπτώσεις στη ζωή μας αρκεί να… «Γίνεις εσύ η αλλαγή για τον πλανήτη σου…».

Πρόγραμμα Δράσεων

  • 30 και 31 Μαΐου 2022

Εκπαιδευτικό παιχνίδι  με θέμα την ανακύκλωση «The Recyclers»  στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαμιέων.

Workshops εικονικής πραγματικότητας (VR) με την πιστοποίηση του Υπουργείου παιδείας που υλοποιείται από την BrainFirst με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εξοικείωση τον μαθητών στο νέο σύστημα ανακύκλωσης 4 ρευμάτων.

  • 1 έως 3 Ιουνίου 2022

Η εθελοντική ομάδα του Δήμου Λαμιέων δημιουργεί και υιοθετεί  το πάρκο #doseosoagapas

Ο ανοιχτός χώρος (παρκάκι) που βρίσκεται επί της οδού Όθωνος  γίνεται ακόμα ένα σημείο πρασίνου στο κέντρο της πόλης με τη φροντίδα των εθελοντών μας και τη σημαντική συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου.

Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί ένα χώρο επισκέψιμο από όλους, ένα σημείο συνάντησης, ένα καλαίσθητο και φιλόξενο μικρό πάρκο στο κέντρο της πόλης μας.

(Πληροφορίες για συμμετοχή: Γραφείο Εθελοντισμού 22313-51069)

  • 4 Ιουνίου 2022

Πεζοπορία  στην Παύλιανη με τη συμμετοχή του Χιονοδρομικού και Ορειβατικού Ομίλου Λαμίας ΧΟΟΛ

Σημεία Συνάντησης:

Λαμία, Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, 14.00

Είσοδος Παύλιανης 15.00

  • 5 Ιουνίου 2022

Εκδήλωση  «Γίνε εσύ η αλλαγή για τον πλανήτη σου!»

Μία εκπαιδευτική περιήγηση για την ανακύκλωση με την υποστήριξη των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαμιέων με πέντε δημιουργικούς εκπαιδευτικούς σταθμούς στο Πάρκο Τσαλτάκη σχεδιασμένη για τους μικρούς μας φίλους και παρουσίαση του Παραμυθιού της Αλεξάνδρας Μέριανου και του Νικόλα Γαλανού «Το Δέντρο που Ήθελε Να Ταξιδέψει» των εκδόσεων Κάκτος!

 Ώρα έναρξης 19:00 /Πάρκο Τσαλτάκη