Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τοουλιάς: «Παραμένουμε σε εγρήγορση για να μην ξανάρθουν τα μέτρα»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022 19:40 Τοουλιάς: «Παραμένουμε σε εγρήγορση για να μην ξανάρθουν τα μέτρα»

Στο πλαίσιο της αναστολής των υγειονομικών μέτρων που εφαρμόζονται απ’ την αρχή της πανδημίας, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τη διαχείριση της πανδημίας Ανδρέας Τοουλιάς, άρχισε σειρά επαφών με παράγοντες και φορείς της Στερεάς Ελλάδας που βοήθησαν στο έργο της Περιφέρειας για την τήρηση των μέτρων και τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο κ. Τοουλιάς μαζί με τη Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Στερεάς Ελλάδας Αλέκα Πλατιά, συναντήθηκαν στο Διοικητήριο της ΠΕ Φθιώτιδας με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών και τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα.

Επίσης επισκέφτηκαν το Διοικητή του ΑΤ Λαμίας Αστυνομικό Υποδιευθυντή Σωτήρη Σκαρμούτσο.

Στο Νοσοκομείο Λαμίας συναντήθηκαν με το Διοικητή του Ανδρέα Κολοκυθά και τον Αναπληρωτή του Γεώργιο Καραβάνα.

Τέλος είχαν συνάντηση τον Αντιδήμαρχο Υγείας του Δήμου Λαμιέων Παναγιώτη Στασινό και με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Φθιώτιδος Δημήτρης Παπαναγιώτου.

Με όλους συζήτησαν για την μέχρι τώρα πορεία της πανδημίας στη Στερεά Ελλάδα, ενώ ο κ. Τοουλιάς ευχαρίστησε όλους τους ανωτέρω φορείς για την αμέριστη βοήθειας από την αρχής της πανδημίας μέχρι σήμερα και κυρίως την περίοδο όπου υπήρχαν τα αυστηρά lockdown.

«Παρόλο που αναστέλλονται τα υγειονομικά μέτρα για να εναρμονιστεί η χώρα μας με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και παρόλο που τα νούμερα στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, στις ΜΕΘ και οι αριθμοί κρουσμάτων και θανάτων είναι σε ύφεση, δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός και θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σε εγρήγορση για να περάσουμε όλοι ένα ήρεμο καλοκαίρι και να μην χρειαστεί να επανέλθουν ξανά τα μέτρα το Φθινόπωρο.

»Η Περιφέρεια Στερεάς, παρά την αναστολή των μέτρων, που θα ισχύσει από 1/6/2022, συνεχίζει να κάνει ισχυρή σύσταση στους πολίτες για τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων (χρήση μάσκας, αποστάσεις, ατομική καθαριότητα) ειδικά σε χώρους που παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε όλοι μας, στους εαυτούς μας, στα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά και γενικά σε όλους τους συμπολίτες μας», δήλωσε μετά τις επαφές του με τους φορείς ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τη διαχείριση της πανδημίας Ανδρέας Τοουλιάς.