Στην τελετή απονομής των βραβείων του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο Γιάννης Σαρακιώτης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022 19:45 Στην τελετή απονομής των βραβείων του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο Γιάννης Σαρακιώτης

Στην τελετή απονομής των βραβείων στους νικητές του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα και την Καινοτομία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» του ΥΠ.ΕΘ.Α. και ο κ. Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να συγχαρεί τους νικητές για το σπουδαίο ερευνητικό έργο τους στον κρίσιμο τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας. Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής Φθιώτιδας:

«Σε κάθε ευκαιρία, που της προσφέρεται, η ελληνική επιστημονική κοινότητα αποδεικνύει ότι παράγει υψηλού επιπέδου ερευνητικό έργο, το οποίο την κατατάσσει στις υψηλότερες θέσεις της σχετικής παγκόσμιας κατάταξης, παρά τις σημαντικές δυσκολίες σε επίπεδο κρατικής αρωγής και υποδομών. Αναμφισβήτητα, η Άμυνα και η Ασφάλεια συνιστούν τομείς αιχμής στο παγκόσμιο οικοσύστημα της Έρευνας και της Καινοτομίας, ενώ δύνανται να αποτελέσουν μοχλούς ανάπτυξης και ενίσχυσης της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Η στήριξη της αμυντικής βιομηχανίας μέσω καινοτόμων τεχνολογικών εφαρμογών, εκτός από προϋπόθεση ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής και αποτελεσματικής διασφάλισης των εθνικών συμφερόντων, είναι σε θέση να συνεισφέρει αποφασιστικά και στις ευρύτερες αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας μας Θερμά συγχαρητήρια στους νικητές του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση