Στιβακτή: «Να διαφυλάξουμε τα δάση μας ως κόρη οφθαλμού…»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Μαΐου 2022 08:02 Στιβακτή: «Να διαφυλάξουμε τα δάση μας ως κόρη οφθαλμού…»

Συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας…

Ο αντιπυρικός σχεδιασμός και ο τρόπος υλοποίησής του, εν όψει της θερινής περιόδου, ήταν το θέμα της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 στο Δημαρχείο Κάτω Τιθορέας.

Στη συνεδρίαση, που έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας Αθανάσιου Καρακάντζα και του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Πολύζου Ζώη, συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αρμόδιων υπηρεσιών και εθελοντικών ομάδων. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την ετοιμότητα του Δήμου, τα μέτρα πρόληψης που θα ληφθούν και τις δράσεις πυροπροστασίας που έχουν δρομολογηθεί.

Όπως αναφέρει η Δήμαρχος Αθανασία Στιβακτή: «Σε μία, ομολογουμένως, δύσκολη χρονιά από πολλές απόψεις το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι να έρθουμε αντιμέτωποι με ανεξέλεγκτες πυρκαγιές. Η συνεργασία και ο συντονισμός των ενεργειών, στον τομέα ευθύνης του καθενός, είναι το κλειδί για την πρόληψη και αποτελεσματική διαχείριση των πυρκαγιών. Καταλυτικό ρόλο στην όλη προσπάθεια έχουν οι εθελοντικές ομάδες και η πυρασφάλεια, γι' αυτό σας θέλουμε όλους δίπλα μας».

Και η κα Στιβακτή συνεχίζει: «Ειδικά σε έναν Δήμο, περιστοιχισμένο από τον Παρνασσό και τον Καλλίδρομο, ο κίνδυνος εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς είναι μεγάλος και τυχόν αδυναμία έγκαιρης αντιμετώπισής της θα καταστεί ολέθρια. Οφείλουμε να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι και οργανωμένοι, προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία των δασών και των χωριών μας. Είναι ευθύνη όλων μας να διαφυλάξουμε τον Δήμο μας ως κόρην οφθαλμού!»

Προσαρμοσμένη αναζήτηση