Δήμος Δομοκού: Σύσκεψη για την πυροπροστασία

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Μαΐου 2022 13:43 Δήμος Δομοκού: Σύσκεψη για την πυροπροστασία

Τι μέτρα αποφασίστηκαν για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιών…

Σύσκεψη με θέμα την πυροπροστασία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαΐου  στο Διοικητήριο Δομοκού με τη συμμετοχή του Δημάρχου Δομοκού Χαράλαμπου Λιόλιου, του Διοικητή της ΠΕ.ΠΥ.Δ Στερεάς Ελλάδας Αρχιπύραρχου Κωνσταντίνου Θεοφιλόπουλου, του νέου Διοικητή της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Φθιώτιδας, Πυράρχου Λουκά Μούτσελου, του Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δομοκού, Ανθυποπυραγού Δημήτριου Καρκάνη, του εκπροσώπου του Δασονομείου Δομοκού, Κωνσταντίνου Καρακώστα και των Προέδρων των Κοινοτήτων.

Έτσι ολοκληρώθηκε μία σειρά ειδικών συναντήσεων, που είχαν ως στόχο την ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοτήτων του Δήμου για την πρόληψη και την καλύτερη προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αναδείχτηκαν ομόθυμα οι κοινοί στόχοι που αφορούν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών, καταγράφτηκαν τα προβλήματα που δυσχεραίνουν την πρόληψη και την πυρόσβεσηκαι δόθηκαν οδηγίες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμβάντων φωτιάς που τυχόν ανακύψουν. 

Επισημάνθηκε, επίσης, η ανάγκη για την καταγραφή γεωργικού εξοπλισμού όπως γεωργικοί ελκυστήρες, βυτία, ψεκαστικά, φορτωτές που θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα σε περίπτωση συμβάντος, αλλά και η ανάγκη για την καταγραφή ανθρώπων μεγάλης ηλικίας που διαβιούν μοναχικά και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή κινητικότητας, όπως και η δημιουργία ομάδων εθελοντών που δύνανται να συμβάλλουν στο έργο της Πυροσβεστικού Σώματος. 

Τέλος, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις υποχρεώσεις των πολιτών σε σχέση με την πυροσβεστική διάταξη 20/2022 που αφορά στον καθορισμό προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός οικισμών, καθώς και για τις κυρώσεις που προβλέπονται σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, ενώ οι παραβρισκόμενοι πρόεδροι των κοινοτήτων κλήθηκαν να ενεργήσουν ως πολλαπλασιαστές των πληροφοριών για την ενημέρωση των δημοτών και όσων δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση