Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ραγδαία επιδείνωση: Βροχές, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Μαΐου 2022 10:00 Ραγδαία επιδείνωση: Βροχές, χαλάζι και πτώση της θερμοκρασίας

Απότομη αλλαγή του καιρού από σήμερα Κυριακή - Καταιγίδες και χαλάζι σε πολλές περιοχές της χώρας - Επικίνδυνες πυρομετεωρολογικές συνθήκες - Κίνδυνος και για φωτιές από κεραυνούς.

Επιδείνωση παρουσιάζει σήμερα ο καιρός, με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Τοπικές χαλαζοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια. Σταδιακή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 5-6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 αναμένεται αλλαγή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά τμήματα.

Οι καταιγίδες τοπικά κυρίως σε τμήματα της Θεσσαλίας, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι ισχυρές και είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις έως μεγάλου μεγέθους.

Επικίνδυνες πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένονται κατά τόπους κυρίως σε τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, της ξηρής ατμόσφαιρας και των ενισχυμένων ανέμων.

Σταδιακή πτώση αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα ηπειρωτικά. Βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται σταδιακά από τα δυτικά έως τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 13 έως 34, στην Ήπειρο από 11 έως 25 βαθμούς στη Θεσσαλία από 11 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 24 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 35-37 βαθμούς και στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.