Στο αεροδρόμιο Λαμίας «ετοιμοπόλεμα» τα PZL (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 07:28 Στο αεροδρόμιο Λαμίας «ετοιμοπόλεμα» τα PZL (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Πολύτιμοι «σύμμαχοι» στην προσπάθεια πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης πυρκαγιών…

Επέστρεψαν στο αεροδρόμιο Λαμίας για την αντιπυρική περίοδο 2022, τα δύο PZL Μ18 DROMADER της 359 Μοίρας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ) της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Όπως και πέρυσι, οι «δρομάδες» των αιθέρων, προσγειώθηκαν στη βάση τους και από την 1η Ιουνίου αναλαμβάνουν υπηρεσία. Τις υποδέχτηκαν, ο Συντονιστής Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας Υποστράτηγος ΠΣ Δημήτρης Καρασαββίδης ο Διοικητής ΠΕΠΥΔ Στερεάς Αρχιπύραρχος Κων/νος Θεοφιλόπουλος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, o Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αποστολόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Ξεφλούδας και το τεχνικό προσωπικό του Κλιμακίου Λαμίας.

Είναι δύο πολύτιμοι «σύμμαχοι» στη μάχη κατά των πυρκαγιών, καθώς είναι τα μέσα που φτάνουν πρώτα στις εστίες που δεν είναι προσβάσιμες από τις επίγειες δυνάμεις και επιπλέον βοηθούν στις περιπολίες ειδικά τις επικίνδυνες ημέρες.

Μπορούν να «κουβαλήσουν» πάνω από 2 τόνους νερό, αλλά και επιβραδυντικό υγρό, παίζοντας μεγάλο ρόλο στο να προλαβαίνουν τις φλόγες πριν επεκταθούν.

Δείτε το βίντεο:

Δείτεφωτογραφίες:

Προσαρμοσμένη αναζήτηση