Το 1ο Δημοτικό Γοργοποτάμου συμμετείχε σε πρόγραμμα eTwinning με τίτλο "IntruderAlert’" (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022 13:12 Το 1ο Δημοτικό Γοργοποτάμου συμμετείχε σε πρόγραμμα eTwinning με τίτλο "IntruderAlert’" (ΦΩΤΟ)

Οι  μαθητές των τάξεων Ε’ και ΣΤ2’ του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γοργοποτάμου, τη χρονιά που μας πέρασε, συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning.

Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση, μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

 Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούριες φιλίες.

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές, παρέα με τις δασκάλες τους κα Σόβολου Μαρία και Μαυράδα Ολυμπία, μέσω του project "IntruderAlert", ήρθαν σε επαφή με μαθητές από την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Τουρκία και μέσα από δραστηριότητες που υλοποίησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, βασισμένες κυρίως στη χρήση ψηφιακών εργαλείων, είχαν ως στόχο να εντοπίζουν τους εισβολείς και τις παγίδες του διαδικτύου, προφυλάσσοντας έτσι τον εαυτό τους.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση