Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αναζητώντας» τη …Μυκηναϊκή εποχή στο Κάστρο της Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 08:08 «Αναζητώντας» τη …Μυκηναϊκή εποχή στο Κάστρο της Λαμίας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Συνεχίζονται οι ανασκαφές στην Ακρολαμία από τον Καθηγητή Αρχαιολογίας και Πρόεδρο του Μυκηναϊκού Ιδρύματος, Χριστοφίλη Μαγγίδη υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο για την πόλη μας αρχαιολογικό project, πενταετούς διάρκειας, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο ξεκίνησε το 2018, με την προηγούμενη δημοτική αρχή, με τον Καθηγητή Αρχαιολογίας και Πρόεδρο του Μυκηναϊκού Ιδρύματος, κ. Χριστοφίλη Μαγγίδη και την πολύτιμη συμβολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας και της Προϊσταμένης  κ. Έφης Καράντζαλη, και το οποίο συνεχίζεται από τη σημερινή διοίκηση. Το τελευταίο διάστημα στο έργο συμμετέχει και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός. 

Το πρόγραμμα αρχαιολογικών ερευνών περιλαμβάνει, αρχικά, τη χωροταξική διανομή των μυκηναϊκών θέσεων στην κοιλάδα του Σπερχειού και, δευτερευόντως, τον εντοπισμό ανακτορικού κέντρου στην περιοχή, με έρευνες που προς το παρόν επικεντρώνονται στον λόφο της Ακρολαμίας.

Στις έρευνες αυτές, συμμετέχει ενεργά μία διεθνής ομάδα φοιτητών, από ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, οι οποίοι φέρνουν στο φως σημαντικά ευρήματα, ενθαρρυντικά για τη σημασία της περιοχής και την ανάδειξη της ιστορικότητάς της.

Το πρωί της Τρίτης στο κάστρο της Λαμίας βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος και ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Σταυρογιάννης.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε και φωτογραφίες από τις ανασκαφές που γίνονται στο λόφο της Ακρολαμίας