Τρία εξεταστικά κέντρα στη Λαμία για το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 11:34 Τρία εξεταστικά κέντρα στη Λαμία για το Κρατικό Πιστοποιητικό Πληροφορικής

Πως θα γίνουν οι εξετάσεις…

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ο πίνακας με τα Εξεταστικά Κέντρα των εξετάσεων για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Πληροφορικής εξεταστικής περιόδου 2022.

Για τους υποψηφίους της Φθιώτιδας, τα εξεταστικά κέντρα είναι τρία:

  • 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ (Κ ΠΑΛΑΜΑ 6 T.K. 35131 2231022474)
  • 1ο Ε.Κ. ΛΑΜΙΑΣ (πρώην ΣΕΚ Λαμίας) (ΚΑΡΠΑΘΟΥ 73 ΓΑΛΑΝΕΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΕΠΑΛ T.K. 35100 2231027563)
  • 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ (ΔΑΒΑΚΗ 11 T.K. 35132 2231026312)

Σύμφωνα με την προκήρυξη οι Εξετάσεις θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 27-06-2022 και θα διαρκέσουν για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί προκειμένου να εξεταστούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι στις περιοχές με τη μεγαλύτερη συμμετοχή. Ωστόσο, θα υπάρξουν και περιοχές όπου ο πληθυσμός των συμμετεχόντων, σε συνδυασμό με τις διαθέσιμες υποδομές των Κ.Η.Ε., θα επιτρέψουν την ολοκλήρωση των εξετάσεων σε μικρότερο χρόνο.

Οι υποψήφιου εξετάζονται στα αντικείμενα:

α) επεξεργασίας κειμένου,

β) υπολογιστικών φύλλων και

 γ) υπηρεσιών διαδικτύου»

Ενημέρωση υποψηφίων

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν, μέσω του προσωπικού λογαριασμού τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ονομαστικά για την τοποθεσία στην οποία πρέπει να προσέλθουν, την ημερομηνία, τον χρόνο προσέλευσής τους και το εξεταστικό κέντρο στο οποίο θα εξεταστούν. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να μπουν στο πληροφοριακό σύστημα και να εκτυπώσουν το προσυμπληρωμένο έντυπο Υ1 – Έντυπο Συμμετοχής σε Εξέταση Πιστοποίησης, το οποίο μαζί με την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγραφο, εφόσον τούτο φέρει επικυρωμένη φωτογραφία, όπως διαβατήριο κ.λπ., και την Υπεύθυνη Δήλωση συναίνεσης γονέα/κηδεμόνα εάν είναι ανήλικοι, υποχρεούνται να προσκομίσουν στο Κέντρο Ηλεκτρονικών Εξετάσεων (Κ.Η.Ε.) που θα εξεταστούν, προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος μετά τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Υπενθυμίζεται ότι το έγγραφο ταυτοπροσωπίας που οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιδείξουν στο Εξεταστικό Κέντρο (Κ.Η.Ε.) κατά τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας για την είσοδό τους στο χώρο των εξετάσεων θα πρέπει να είναι το ίδιο με αυτό που έχουν δηλώσει στην αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις του Κ.Π.Π. καθώς επίσης ότι τα ατομικά στοιχεία του υποψηφίου στο έγγραφο ταυτοπροσωπίας θα πρέπει να συμφωνούν με τα στοιχεία που αναγράφονται στο εκτυπωμένο έντυπο Υ1 – Έντυπο Συμμετοχής σε Εξέταση Πιστοποίησης.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο

Λόγω των κρίσιμων επιδημιολογικών δεδομένων, θα ισχύσουν τα μέτρα προστασίας και πρόληψης έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

Ειδικότερα, θα ισχύσει το παρακάτω υγειονομικό πρωτόκολλο:

  • Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από τους υποψηφίους και τους απασχολούμενους των Εξεταστικών Κέντρων στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Τήρηση των μέγιστων δυνατών αποστάσεων μεταξύ των υποψηφίων, μεταξύ των υποψηφίων και των επιτηρητών, και μεταξύ των απασχολούμενων στα Εξεταστικά Κέντρα και αποφυγή του συγχρωτισμού.
  • Συχνός καθαρισμός των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.
  • Καθαρισμός αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού, μετά από κάθε χρήση, και εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού των αιθουσών.
  • Η εξέταση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή πραγματοποιείται κανονικά, με καθαρισμό του πληκτρολογίου και του ποντικιού μετά από κάθε χρήση.
  • Η είσοδος των εξεταζομένων στο Εξεταστικό Κέντρο επιτρέπεται χωρίς να απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης νόσησης ή βεβαίωσης/δήλωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) καθώς και βεβαίωση διενέργειας κάθε άλλου τύπου διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test).

Οι φορείς διοργάνωσης των εξετάσεων/εξεταστικά κέντρα όσον αφορά στο κάθε είδους προσωπικό που απασχολείται με φυσική παρουσία κατά τη διενέργεια των εξετάσεων είναι υπεύθυνοι για την τήρηση της υποχρέωσης διενέργειας από το εν λόγω προσωπικό, το οποίο δεν διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξαμήνου, εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR) μία (1) φορά την εβδομάδα. Η δαπάνη για τη διενέργεια του διαγνωστικού ελέγχου του προηγούμενου εδαφίου βαρύνει το προαναφερθέν προσωπικό. Οι φορείς/εξεταστικά κέντρα οφείλουν να γνωστοποιήσουν τη διάρκεια λειτουργίας τους και τους κανόνες τήρησης υγιεινής στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση