Δήμος Λαμιέων: Παρουσίαση των Κοινωνικών Δομών στη Δημοτική Ενότητα Υπάτης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 12:43 Δήμος Λαμιέων: Παρουσίαση  των Κοινωνικών Δομών στη Δημοτική Ενότητα Υπάτης

Ενημερωτική συνάντηση με προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Ύπατης, εκπροσώπους του κλήρου και πολιτιστικούς φορείς είχε την Τετάρτη (22/6) στην Υπάτη η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λαμιέων,.

Σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τα προγράμματα αρωγής των ευάλωτων συμπολιτών μας που έχουν επιβαρυνθεί από τη συνεχόμενη ανθρωπιστική, κοινωνική και οικονομική κρίση.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες και η βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, τα Κέντρα Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), το Βοήθεια στο Σπίτι, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών, τα ΚΑΠΗ και το ΚΕΠ Υγείας.

Συζητήθηκαν επίσης ευαίσθητα θέματα που απασχολούν την Ελληνική Κοινωνία όπως η πρόληψη της κακοποίησης γυναικών, ηλικιωμένων και μικρών παιδιών, η ανακούφιση  από την οικονομική και ενεργειακή κρίση καθώς και η αντιμετώπιση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης κάθε αιτιολογίας.

Στόχος είναι να απλώσει η «ομπρέλα κοινωνικής στήριξης» και να φτάσει και να ακουμπήσει σε κάθε νοικοκυριό και κάθε σπίτι της περιοχής μας που έχει ανάγκη.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση