«Δρόσισε» στη Φθιώτιδα και τη Στερεά - Στην Κρήτη ο καύσωνας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 09:12 «Δρόσισε» στη Φθιώτιδα και τη Στερεά - Στην Κρήτη ο καύσωνας

Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος δεν πέρασε τους 30 βαθμούς και που τους 20!

Καμία σχέση δεν είχε ο καιρός της Παρασκευής με αυτόν της Πέμπτης, όταν και ο υδράργυρος έφτασε τους 42,1ο Κελσίου στη Φθιώτιδα και γενικά στη Στερεά Ελλάδα.

Η ζέστη επέμεινε στα νότια τμήματα της χώρας σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, όμως η υψηλότερη θερμοκρασία δεν ξεπέρασε τους 38.7 βαθμούς Κελσίου.

Όπως φαίνεται στον σχετικό πίνακα τα πιο υψηλά νούμερα καταγράφηκαν στην Κρήτη.

Στη Στερεά Ελλάδα η υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ήταν στην Άμφισσα με το θερμόμετρο να δείχνει 35ο. Το Λευκοχώρι Ελάτειας και η Μακρακώμη ακολούθησαν με 34, ενώ στη Λαμία, η μεγαλύτερη τιμή καταγράφηκε στις 12:40’ και ήταν 30,7 (από 40,2 λίγες ώρες πριν).

Είναι ενδεικτικό ότι ο υδράργυρος έπεσε απότομα από τις 12 τη νύχτα και κατρακύλησε έως τους 23ο δίνοντας ανάσα δροσιάς στους κατοίκους.

Υπήρχαν όμως και περιοχές που ο υδράργυρος δεν ξεπέρασε τους 30 βαθμούς όλη την μέρα. Οι Θερμοπύλες στη Φθιώτιδα (29), η Αράχωβα στη Βοιωτία (27), η Σέττα και το Κάβο Ντόρο στην Εύβοια (24) και το Μαυρολιθάρι στη Φωκίδα (26), ήταν κάποιες από αυτές.

Μάλιστα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, ο υδράργυρος δεν κατάφερε να ξεπεράσει ούτε τους 20, καθώς η μέγιστη ήταν 17,9 στις 12:30’ το μεσημέρι!

Τέλος στο Καρπενήσι και συγκεκριμένα στη Βουτύρω, σημειώθηκε η μεγαλύτερη θερμοκρασιακή διαφορά πρωί - μεσημέρι φτάνοντας τους 16 βαθμούς (14ο με 30ο).

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση