Γ.Ν. Λαμίας: Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των ασθενών με covid - Τρεις νέοι θάνατοι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 13:30 Γ.Ν. Λαμίας: Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των ασθενών με covid - Τρεις νέοι θάνατοι

Χτυπάει και τη Φθιώτιδα το νέο κύμα κορωνοϊού…

Ο εφιάλτης του κορωνοϊού συνεχίζει να πλανάται πάνω από τον πλανήτη και παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες τον αντιμετωπίζουν ως ενδημική νόσο, τα νούμερα με τους ανθρώπους που χάνονται καθημερινά τρομάζουν.

Αναμφισβήτητα το τελευταίο διάστημα τα κακά νέα με τις σοβαρές νοσηλείες και τους θανάτους συνανθρώπων μας, αφορούν άτομα μεγάλης ηλικίας και με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Έχει τονιστεί ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι άνθρωποι αυτοί χάνουν τη μάχη, με κορωνοϊό και όχι από τον κορωνοϊό. Δεν παύει όμως να είναι μια σημαντική αιτία που ανεβάζει τα ποσοστά θνητότητας.

Γενικά το 6ο κύμα της πανδημίας χτυπάει όλη τη χώρα και φυσικά τη Φθιώτιδα.

Τρία (3) άτομα έχασαν τη ζωή τους το Σαββατοκύριακο στο Νοσοκομείο Λαμίας, εκ των οποίων τα δύο (2) από τη Φθιώτιδα (χωριά του Δήμου Λαμιέων και Αμφίκλειας - Ελάτειας, αντίστοιχα) και το τρίτο από χωριό όμορου νομού. Πρόκειται για γυναίκες ηλικίας 87, 84 και 87 ετών.

Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι το γεγονός, ότι παρά τις απώλειες και τα 5 εξιτήρια που δόθηκαν στο ανωτέρω χρονικό διάστημα, ο αριθμός των νοσηλευόμενων στην Κλινική Covid, αυξήθηκε, καθώς είχαμε 12 εισαγωγές!

Πρόκειται για έξι (6) άνδρες και έξι (6) γυναίκες από 65 έως 90 ετών, με διάμεση ηλικία τα 80,5 έτη. Έτσι πλέον στο Πέτρινο νοσηλεύονται 17 ασθενείς, που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός από τις 9 Μαΐου!

Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι νοσηλεύεται ακόμη μία (1) ασθενή στη ΜΕΘ Covid, ένα από τα τρία περιστατικά που αντιμετώπισε η Εντατική μέσα στον Ιούνιο, με τα δύο να έχουν πάρει εξιτήριο. Αντίστοιχα πέρυσι όλος ο Ιούνιος είχε δύο περιστατικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση