Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Έβρεξε» ξανά σοφάδες στο Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 14:08 «Έβρεξε» ξανά σοφάδες στο Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας (ΦΩΤΟ)

Ευτυχώς την ώρα της πτώσης το κτίριο ήταν κλειστό…

Για δεύτερη φορά, μέσα σε επτά μήνες, τμήμα της οροφής στον πρώτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας, ξεκολλάει και πέφτει, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για την ασφάλεια του κτιρίου και κυρίως όσων εργάζονται και δραστηριοποιούνται σε αυτό.

Το ευτύχημα είναι ότι τόσο την πρώτη φορά, όσο και την δεύτερη, η πτώση σημειώθηκε Σαββατοκύριακο που τα δικαστήρια είναι κλειστά και δεν κινδύνευσαν ζωές. Ποιος όμως λέει ότι δεν θα υπάρξει τρίτη και πως δεν θα είναι εργάσιμη;

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τονίζει στο KarditsaLive.Net, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Ανυφαντής. Σε λίγο, συνεχίζει, θα πρέπει να κυκλοφορούμε με κράνη για να μην κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα. Πρέπει, καταλήγει, να δοθεί λύση το ταχύτερο δυνατόν, γιατί κάθε μέρα που περνάει η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω της παλαιότητας και των προβλημάτων του κτιρίου.

Το σημείο που είχαμε την πτώση της οροφής, που ανακαλύφθηκε σήμερα Δευτέρα 27 Ιουνίου, βρίσκεται στον πρώτο όροφο. Για όσους γνωρίζουν το κτίριο είναι δεξιά όπως ανεβαίνουμε την σκάλα, δίπλα στο γραφείο της Προέδρου Πρωτοδικών.

Η απόσταση από το σημείο που βρέθηκαν τα πεσμένα μπάζα στις 22 Νοεμβρίου του 2021 (στο χώρο αναμονής δικηγόρων και επισκεπτών), είναι πολύ μικρή και σίγουρα όχι μεγαλύτερη των 10 μέτρων.

Το γεγονός αυτό δείχνει την ύπαρξη γενικότερου προβλήματος, τουλάχιστον σε ένα μεγάλο τμήμα του πάνω ορόφου και την ανάγκη αποκατάστασης του προβλήματος πριν προκληθεί κάποιο ιδιαίτερα δυσάρεστο περιστατικό που θα αφορά σωματική ακεραιότητα.

Εν τω μεταξύ στον χώρο αναμένεται κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καρδίτσας προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία και να συνταχθεί πόρισμα για τους λόγους που δημιουργήθηκε το πρόβλημα.