Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων στα δάση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 19:49 Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων στα δάση

Τις ημέρες με αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς…

Στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου, για όλη την διάρκεια της, όπως κάθε χρόνο με απόφαση Περιφερειάρχη απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και η κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων σε περιοχές ΝATURA καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση όπως αυτά έχουν προσδιοριστεί από την Διεύθυνση Δασών Νομού Φθιώτιδας, καθώς και στα περιαστικά δάση των Δήμων της Π.Ε. Φθιώτιδας.

H παραπάνω απαγόρευση θα ισχύει τις ημέρες , που ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών, που παρουσιάζει τις περιοχές που εφαρμόζεται η απαγόρευση, κατάσταση κινδύνου, 4 (πολύ υψηλή), ή 5 (κατάσταση συναγερμού) και θα ισχύει από την 12η βραδινή της τρέχουσας ημέρας έως την 12η βραδινή της επομένης ημέρας.

Η απαγόρευση του δεν καταλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές αυτές, αποκλειστικά για τη μετακίνησή τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου με την επιφύλαξη της δυνατότητας επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και σε τμήματα του δικτύου αυτού από τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Για την ενημέρωση του κοινού θα εκδίδεται δελτίο τύπου, ενώ το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φθιώτιδας , μία ημέρα πριν την έναρξη της απαγόρευσης θα αποστέλλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) για την ενημέρωση των εμπλεκομένων υπηρεσιών και την ενεργοποίησή τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση