Κοινή δήλωση των Τομεαρχών Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την Ημέρα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 21:53 Κοινή δήλωση των Τομεαρχών Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την Ημέρα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Με αφορμή την καθιέρωση της 27ης Ιουνίου ως «Ημέρα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» με απόφαση του Ο.Η.Ε. στις 6/4/2017 και στόχο την ανάδειξη της σπουδαιότητας της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στη βιώσιμη ανάπτυξη και την προώθηση της αξιοπρεπούς εργασίας, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, ο Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης και οι Αναπληρωτές Τομεάρχες Χάρης Μαμουλάκης και Γιάννης Σαρακιώτης, προχώρησαν στην ακόλουθη δήλωση:

«Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα εκπέμπει SOS. Οι 800.000 και πλέον ΜμΕ επιχειρήσεις, η πάλαι ποτέ ραχοκοκαλιά της οικονομίας, που αντιμετωπίζονται ως ζόμπι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, παλεύουν με τη μείωση του τζίρου, τα συσσωρευμένα χρέη, τον τραπεζικό αποκλεισμό και την πληθωριστική κρίση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη δέσμη ρεαλιστικών και κοστολογημένων προτάσεων. Ο ανασχεδιασμός των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να μπορέσουν οι ΜμΕ να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της πράσινης μετάβασης και της ψηφιακής οικονομίας, η διαγραφή μέρους του χρέους της πανδημίας και η εξόφληση του υπολοίπου σε 120 δόσεις, η ενεργοποίηση της Δομής Στήριξης Επιχειρήσεων που είχαμε δρομολογήσει το 2018, είναι μερικά μόνο από τα βήματα που θα έπρεπε να έχει υλοποιήσει εδώ και καιρό η κυβέρνηση, αν δεν αδιαφορούσε επιδεικτικά. Αν δεν είχε στόχο την εξαφάνιση των ΜμΕ.

Μια προοδευτική διακυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα δημιουργήσει ένα συνολικό πλαίσιο, το οποίο θα στηρίξει και θα αναβαθμίσει τη μικρομεσαία επιχείρηση, προκειμένου να διαδραματίσει τον ρόλο που της αναλογεί στις σημερινές εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση