Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για το ακίνητο στα Καμένα Βούρλα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 12:34 Σταϊκούρας: Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για το ακίνητο στα Καμένα Βούρλα

Καταληκτική ημερομηνία προσφορών η 31η Οκτωβρίου 2022…

Την έναρξη του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων Ν Φθιώτιδας, έκτασης 456.916m², μετά κτισμάτων συνολικής επιφάνειας περίπου 22.605m², συμπεριλαμβανομένων του λειτουργούντος Ξενοδοχείου "ΓΑΛΗΝΗ", τριών (3) νεότερων μνημείων (ΡΑΔΙΟΝ, ΘΡΟΝΙΟΝ και το υδροθεραπευτήριο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ) με την αναγνωρισμένη ιαματική πηγή, ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Η πρόσκληση δημοσιεύτηκε στη σελίδα του Ταμείου, στις 24/6/22 και από τις 29 Αυγούστου και για έναν μήνα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να το επισκέπτονται.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστο Σταϊκούρα, που παρακολουθεί από κοντά τη διαδικασία, «η ανάπτυξη του ακινήτου προβλέπεται να γίνει σύμφωνα με τις χρήσεις που έχουν δοθεί από το ΕΣΧΑΔΑ, ως τουριστική ανάπτυξη ευεξίας, με μίσθωση 40 χρόνων»

»Η αξιοποίηση θα περιλαμβάνει και την αποκατάσταση και ανακαίνιση των διατηρητέων κτιρίων, καθώς και την ανακαίνιση του υπάρχοντος ξενοδοχείου «Γαλήνη» και του υδροθεραπευτηρίου «Ιπποκράτης». Η αξιοποίηση του πολύ σημαντικού περιουσιακού στοιχείου και του πλουτοπαραγωγικού του πόρου των Καμένων Βούρλων, προχωράει με συνέπεια και μεθοδικότητα», σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας.

Όπως περιγράφεται αναλυτικά στη σελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται για παραθαλάσσιο ακίνητο στο νότιο τμήμα του Μαλιακού κόλπου στο κέντρο του οικισμού των Καμμένων Βούρλων ένα από τα πλέον φημισμένα θερμαλιστικά κέντρα από την δεκαετία του 1930. Το θαλάσσιο μέτωπο του ακινήτου (βόρειο όριο) αποτελείται από αμμώδη παραλία μήκους περίπου 520 μ. ενώ το νότιο όριο εκτείνεται μέχρι τις πευκόφυτες πλαγιές του όρους Κνημίς τμήμα της οροσειράς του Καλλιδρόμου.

Εντός του ακινήτου λειτουργεί σύγχρονη πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα 5αστέρων με κέντρο Wellness & SPA και υδροθεραπευτήριο τροφοδοτούμενα από Ιαματικές Πηγές, για τις οποίες προωθούνται οι διαδικασίες αναγνώρισής τους. Ο συνδυασμός θάλασσας, θεραπευτικών πηγών και δασωμένου βουνού καθιστούν την περιοχή ένα αξιόλογο, εμβληματικό και φημισμένο θέρετρο, σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, που προσελκύει σημαντική τουριστική κίνηση.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής Προσφοράς για το Ακίνητο είναι στις 31 Οκτωβρίου 2022.