Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022 18:21 Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Νοσοκομείο Λαμίας

Κάθετα αντίθετοι στις απόπειρες της Κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της υγείας…

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Λαμίας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενο από τους:

Γιάννη Σαρακιώτη, Βουλευτή Φθιώτιδας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα και Τεχνολογία

Δώρα Αυγέρη Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και Αναπληρώτρια Τομεάρχη Υγείας

Χάρις Ματσούκα, Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνη για τα θέματα υγείας

Βαγγέλη Σακελλάρη, Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Φθιώτιδας

Το κλιμάκιο επισκέφτηκε τμήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος και συγκεκριμένα του ογκολογικού, των επειγόντων περιστατικών, της μονάδας τεχνητού νεφρού, του ακτινολογικού, κ.α. προκειμένου να συνομιλήσει με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως επισημάνθηκε ενδεικτικά το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια με 11 ιατρούς ενώ σήμερα το πράττει μόλις με 4! Αντίστοιχα, το Ουρολογικό Τμήμα διαθέτει 2 ιατρούς εκ των οποίων ο ένας βαίνει προς συνταξιοδότηση ενώ ο δεύτερος αποχωρεί, συνεχίζοντας τον κύκλο των άνω των 40 αποχωρήσεων ιατρών από το Νοσοκομείο Λαμίας, κατά τα τελευταία έτη.

Επιπροσθέτως, το κλιμάκιο των στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Λαμίας όπου και συζητήθηκαν τα εξής:

• Οι ελλείψεις μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

• Οι παραιτήσεις – αποχωρήσεις ιατρικού προσωπικού, καθώς και άλλοι παράγοντες που καθιστούν το Νοσοκομείο Λαμίας μη ελκυστικό στην υγειονομική κοινότητα.

• Η υπερβολική κόπωση και το burn out του υπάρχοντος προσωπικού.

• Η αναγκαιότητα της παραμονής στο σύστημα υγείας των εργαζομένων των κλάδων υγείας υπό το καθεστώς συμβάσεων (επικουρικών, απασχολουμένων σε κοινωφελή προγράμματα).

• Η ανάγκη αναβάθμισης των αποδοχών των επαγγελματιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας.

• Η ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

• Η επιστροφή των υγειονομικών σε αναστολή στην εργασία τους με αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους.

Τέλος, ο κύκλος των επαφών του κλιμακίου των στελεχών του κόμματος της Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης έκλεισε με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος προς την οποία και διαμηνύθηκε με εμφατικό τρόπο η κάθετη αντίθεσή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, απέναντι στην εξελισσόμενη απόπειρα της Κυβέρνησης της Ν.Δ. να ιδιωτικοποιήσει το σύστημα υγείας, μέσω της αύξησης των συμβάσεων μίσθωσης έργου με υγειονομικούς (μπλοκάκια) καθώς και τη μεροληπτική προτίμηση των outsourcing υπηρεσιών σε ότι αφορά άλλους κρίσιμους τομείς της καθημερινής λειτουργίας των νοσοκομειακών μονάδων.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση