Έκλεισε μια πετυχημένη χρονιά για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών Δομοκού

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 21:15 Έκλεισε μια πετυχημένη χρονιά για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών Δομοκού

Η συμμετοχή του στο Ζάππειο για τα 35 χρόνια του Erasmus+…

Με μια όμορφη και ξεχωριστή γιορτή έκλεισε σήμερα Τετάρτη 29 Ιουνίου μια «γεμάτη» χρονιά για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών Δομοκού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, ο Δήμαρχος Δομοκού Χαράλαμπος Λιόλιος, ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων Παναγιώτης Φώσκολος (ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Λαμιέων) και όλοι οι εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι του σχολείου και της θεατρικής του ομάδας.

Όπως περιγράφουν οι εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ «ο Σεβασμιώτατος με μια εμπνευσμένη ομιλία του, υπενθύμισε την ιστορία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου που εορτάζει σήμερα η Εκκλησία μας και οι οποίοι έχουν περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του στη φυλακή και τόνισε την ψυχική δύναμη που πρέπει να έχουμε όλοι μέσα μας ώστε να γίνεται οδηγός μας στις δύσκολες στιγμές, όπως ακριβώς είχαν οι 2 μεγάλοι Απόστολοι της εκκλησίας μας».

»Στην εκδήλωση εκπαιδευόμενος του σχολείου μας έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ πιάνου με κομμάτια των Μπαχ, Τσαϊκόφσκι κ.α, παρουσιάστηκαν τα πρότζεκτ της φετινής σχολικής χρονιάς και απονεμήθηκαν τίτλοι και απολυτήρια στους εκπαιδευόμενους του Β' κύκλου που ολοκλήρωσαν τη φοίτησή τους.

»Η πιο συγκινητική όμως στιγμή για εμάς ως εκπαιδευτικούς Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας φυλακών, ήταν το ειλικρινές "ευχαριστώ" που ακούσαμε από τους μαθητές μας στο τέλος για όσα μπορέσαμε να τους προσφέρουμε όλη αυτή τη δύσκολη χρονιά».

Στο Ζάππειο

Τη Δευτέρα 27 Ιούνιου 2022, το ΣΔΕ Φυλακών Δομοκού συμμετείχε στην εκδήλωση των εθνικών μονάδων συντονισμού ΙΚΥ και ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τα 35 χρόνια του Erasmus+, στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παρουσίασε την εμπειρία του από τα σχέδια Erasmus+ που υλοποιεί ως συντονιστής στον τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Ο διευθυντής του σχολείου Νικόλαος Μάλλιος, παρουσίασε αρχικά το προφίλ του σχολείου, τις ιδιαιτερότητες του και τους λόγους που αποτέλεσαν το έναυσμα της υποβολής των επιτυχημένων προτάσεων στους τομείς της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Αναφέρθηκε επίσης στα πλεονεκτήματα που έχουν τα σχέδια Erasmus+ στους συμμετέχοντες εκπαιδευτές ενηλίκων, αλλά κυρίως στα οφέλη για τους ίδιους τους ενήλικες εκπαιδευόμενους του σχολείου, δίνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τη θεατρική ομάδα του σχολείου και τα οφέλη συμμετοχής σε αυτήν.

Τέλος, περιέγραψε την εξαιρετική συνεργασία του σχολείου με τους εταίρους του στα πλαίσια του σχεδίου για το θέατρο στις φυλακές και στην ενίσχυση που πρέπει να υπάρχει στην ιδέα της Ευρωπαϊκής Προστιθέμενης Αξίας από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση