«Όμηροι οι πολίτες - Επί ένα έτος πληρώνουν “λύτρα” αναπροσαρμογής»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 13:18 «Όμηροι οι πολίτες - Επί ένα έτος πληρώνουν “λύτρα” αναπροσαρμογής»

Επίθεση Σαρακιώτη στην Κυβέρνηση για την ρήτρα αναπροσαρμογής…

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις έξι» με τον Δημήτρη Κοτταρίδη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, εξαπολύοντας βέλη με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης να αναστείλει τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

«Αφού, σύμφωνα με τη Ν.Δ., “όλα είναι καλώς καμωμένα”, γιατί αδρανοποιείται τώρα η ρήτρα αναπροσαρμογής;», αναρρωτήθηκε αρχικά ο κ. Σαρακιώτης.

«Δε μας έλεγαν κατά τον ένα χρόνο εφαρμογής της ότι “έφταιγε ο πόλεμος” και “δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα”; Η χώρα μας σημειώνει πρωτιές στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας από τον Αύγουστο του 2021 και τότε δεν είχαμε πόλεμο στην Ουκρανία. Όπως ανέφερε ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Παπαδημητρίου, “η Δ.Ε.Η. πιέστηκε από τους ιδιώτες παρόχους και εφαρμόστηκε η ρήτρα αναπροσαρμογής”. Διαπιστώνεται και από τον Συνήγορο του Καταναλωτή κ. Ζαγορίτη ότι υπάρχουν πολλές παρανομίες και απουσιάζουν οι έλεγχοι. Ένα χρόνο μετά μας λένε ότι θα αδρανοποιήσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, αφού έχει εξαϋλωθεί το εισόδημα των συμπολιτών μας και κλείνουν επιχειρήσεις, οι οποίες δεν αντιμετώπισαν προβλήματα ούτε κατά τα σκληρά χρόνια των μνημονίων. Ωστόσο, στην πραγματικότητα η ρήτρα ενσωματώνεται στο τιμολόγιο και θα καταλήξουμε σε δικαστικές αποφάσεις, όπου θα καταδικάζονται οι εν λόγω πρακτικές, αλλά οι πολίτες δε θα μπορούν να δικαιωθούν γιατί η Κυβέρνηση θα έχει κάνει ένα ακόμη τρικ να προστατεύσει όσους αισχροκερδούν. Οι πολίτες επιδοτούν την αισχροκέρδεια, καθώς ο κ. Μητσοτάκης δεν επιλέγει να φορολογήσει τα υπερκέρδη όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ε.Ε.», τόνισε ο ο Βουλευτής Φθιώτιδας που σχολίασε επίσης σκωπτικά ότι «για να θυμάται η Ν.Δ. τα capital controls, πρέπει να έχει ζοριστεί πολύ» και αναρωτήθηκε: «Φταίει το “τουρκικό Αιγαίο ή τα οικονομικά”;» ενώ πρόσθεσε:

«Τι λένε τα στελέχη της Ν.Δ. όταν μπαίνουν σε μια επιχείρηση, σε ένα φούρνο ή ένα κρεοπωλείο, όταν τους δείχνουν τετραπλασιασμένους τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος; Ότι “ο κ. Μητσοτάκης αγωνιά” και “η Δ.Ε.Η. πάει πολύ καλά στο χρηματιστήριο”; Προσωπικά μπήκα μόλις χθες σε ένα καθαριστήριο και ενώ ερχόταν ο λογαριασμός 1.000 ευρώ τα προηγούμενα χρόνια, τώρα έρχεται 3.000. Δεν έχουν επαφή με τον κόσμο της πραγματικής οικονομίας. Σήμερα θεωρείται μέλος της μεσαίας τάξης και προνομιούχος όποιος μπορεί να πληρώσει το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος στην ώρα του! Η Ν.Δ. υποσχέθηκε ανάπτυξη και οι πολίτες σήμερα δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους. Το τελευταίο οκτάμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, ο μέσος όρος της αύξησης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ε.Ε. ανήλθε στο 20% και στην Ελλάδα ήταν 80%».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση