Τηλεδιασκέψεις Σταϊκούρα για Δικαστικό Μέγαρο, Διοικητήριο, Ογκολογική και Π.Ι. Ραχών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 14:01 Τηλεδιασκέψεις Σταϊκούρα για Δικαστικό Μέγαρο, Διοικητήριο, Ογκολογική και Π.Ι. Ραχών

Ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, συνεχίζει τις συστηματικές συνεργασίες, ώστε να συντονιστούν τα επόμενα βήματα σε κρίσιμα ζητήματα για την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας.

Έτσι, χθες, στις τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν, εκτός από τον Υπουργό Οικονομικών, συμμετείχαν:

1. Με αντικείμενο εργασίας το Δικαστικό Μέγαρο Λαμίας και το Διοικητήριο Στερεάς Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων & ΣΔΙΤ κ. Καβαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος κ. Μπακογιάννης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Σπανός, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Καραΐσκος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας κ. Μακρυγιάννης, καθώς επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών.

Αποφασίστηκε η άμεση δρομολόγηση νομοθετικής ρύθμισης, προκειμένου να καθοριστούν οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης των δύο ανεξάρτητων εκτάσεων.

Για τον σκοπό αυτό, δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, η οποία ξεκινάει τις εργασίες της σήμερα.

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, θα ζητήσει την επίσπευση του ελέγχου των δύο εκτάσεων από το Τάγμα Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς οι δύο εκτάσεις βρίσκονται εντός του πρώην Στρατοπέδου Τσαλτάκη.

Τέλος, ο Υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την επίσπευση των διαδικασιών ωρίμανσης που σχετίζονται με τα υπόλοιπα Δικαστικά Μέγαρα του «cluster» Δικαστικών Μεγάρων Κεντρικής Ελλάδας, στο οποίο εντάσεται και της Λαμίας.

2. Με αντικείμενο εργασίας την Ογκολογική Κλινική με Ακτινοθεραπεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Σταμπουλίδης και συνεργάτες του, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ. Κολοκυθάς και συνεργάτες του.

Αποφασίστηκε να υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη, αύριο, Παρασκευή για να δρομολογηθούν ζητήματα που αφορούν το ακίνητο και ειδικότερα την πολεοδομική ωρίμανση αυτού, με συμμετοχή, μεταξύ άλλων, και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, καθώς και του ΤΑΙΠΕΔ.

3. Με αντικείμενο εργασίας το Περιφερειακό Ιατρείο Ραχών, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτης, η Δήμαρχος Στυλίδας κ. Στεργίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος και ο Γενικός Διευθυντής των Κτιριακών Υποδομών, κ. Γιάνναρης και κ. Κυριαζόπουλος, αντίστοιχα. Επικαιροποιήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα του Έργου, στην κατεύθυνση της άμεσης εκκίνησης της διαγωνιστικής διαδικασίας και καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα εισάγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο των Κτιριακών Υποδομών προς έγκριση, η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της 5ης ΥΠΕ και των Κτιριακών Υποδομών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση