Πανελλήνιες 2022: Πότε θα βγουν οι Βάσεις - Τι αλλάζει σε ολοήμερο σχολείο και Πανεπιστήμια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 11:21 Πανελλήνιες 2022: Πότε θα βγουν οι Βάσεις - Τι αλλάζει σε ολοήμερο σχολείο και Πανεπιστήμια

Για το νομοσχέδιο της Παιδείας, την πανεπιστημιακή αστυνομία, τα ολοήμερα σχολεία, τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών αλλά και την σχολική χρονιά 2022-2023 μίλησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στην ΕΡΤ και τον Δημήτρη Κοτταρίδη.

Αναφερόμενη στη σχολική χρονιά που ολοκληρώνεται, η Νίκη Κεραμέως τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι βαθμολογίες ανακοινώθηκαν και μάλιστα πιο νωρίς από το αναμενόμενο. Το ίδιο είναι και στόχος να γίνει με τα αποτελέσματα των βάσεων όπου γίνεται προσπάθεια να ανακοινωθούν και πριν τον 15αυγουστο».

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε επίσης στο στόχο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, τονίζοντας πως «μετά από τρία χρόνια και μία σειρά από ενέργειες του υπουργείου» έχουν γίνει προσπάθειες ώστε να αλλάξει το τόσο μεγάλο ποσοστό βαθμών κάτω από τη βάση.

«Η λύση του έρχεται από το νηπιαγωγείο, από όλα τα χρόνια της εκπαίδευσης. Γι΄ αυτό πχ επιμείναμε να έχουμε νηπιαγωγείο από τα 4 χρόνια, δίνουμε έμφαση στις δεξιότητες, αλλάζουμε τα βιβλία, βάζουμε την αξιολόγηση», τόνισε η κ. Κεραμέως και συμπλήρωσε πως «Μια σειρά από πρωτοβουλίες που στοχεύουν στο πως θα αναβαθμίσουμε την ποιότητα της εκπαίδευσης».

Για το ωράριο του σχολείου

«Έχουμε ανακοινώσει και βαίνει προς υλοποίηση η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 που είναι σήμερα μέχρι τις 17:30. Αυτό το μέτρο για δύο λόγους.

Πρώτα από όλα για να παρέχουμε ποιοτική δημόσια εκπαίδευση στα παιδιά και μέχρι τις 17:30 και δεύτερον είναι σημαντικός τρόπος να άρουμε τα εμπόδια στην πρόσβαση των γονέων στην αγορά εργασίας, δηλαδή να φέρουμε πιο κοντά το σχολικό ωράριο με το ωράριο των εργαζόμενων γονέων» σημείωσε η Νίκη Κεραμέως, σύμφωνα με το ertnews.gr, σχετικά με το σχολικό ωράριο.

 

 

Ενώ συμπλήρωσε πως «η πρόσβαση στο ολοήμερο θα είναι ελεύθερη, δεν θα υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών, το μέτρο είναι προαιρετικό, ο μαθητής θα μπορεί να φύγει πιο μωρίς και γενικά σύμφωνα με τις επιθυμίες των γονέων» και συμπλήρωσε πως «Η επέκταση αυτού του μέτρου θα ισχύσει στο 50% των ολοήμερων σχολείων όλης της χώρας, δηλαδή περίπου 5.000 τμήματα.».

Πηγή: ertnews.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση