Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πιο πολυταξιδεμένη οικογένεια Λαρισαίων ξανά στους δρόμους – Πάει λατινική Αμερική (φωτ.)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 19:16 Η πιο πολυταξιδεμένη οικογένεια Λαρισαίων ξανά στους δρόμους – Πάει λατινική Αμερική (φωτ.)

Είναι η πιο πολυταξιδεμένη ίσως οικογένεια Λαρισαίων. O Κωστής Φαρμάκης, η σύζυγός του Λίνα και τα παιδιά του, η Νάγια και ο Βασίλης καταφέρνουν κάθε χρόνο τέτοια περίπου εποχή να πραγματοποιούν ένα ταξίδι και να μοιράζονται τις εντυπώσεις τους μέσω του ταξιδιωτικού τους μπλογκ (http://linokostas.blogspot.com/).

Για φέτος επέλεξαν έναν πολύ μακρινό προορισμό στη Λατινική Αμερική και ήδη έκαναν την πρώτη τους ενημέρωση. Βραζιλία, Παραγουάη, Βολιβία και Χιλή.

 

Το Larissanet.gr επιλέγει να τους ακολουθεί σ αυτό το ταξίδι αναδημοσιεύοντας τις πολύ ωραίες ιστορίες τους από μέρη που όλοι θα ήθελαν να βρεθούν.

«Το ταξίδι μας επιτέλους ξεκινάει. Φέτος ήταν μία δύσκολη χρονιά για όλους μας, όμως τώρα ήρθε η ώρα να ταξιδέψουμε ξανά στη Νότια Αμερική! Πάνε 20-21 χρόνια από το τελευταίο μας ταξίδι στη Χιλή, 2 φορές μάλιστα τότε, μέσα σε 6 μήνες. Την πρώτη φορά ήταν το καλοκαίρι του 2001, όταν ταξιδέψαμε στην υπέροχη αυτή χώρα και αρραβωνιαστήκαμε στην νοτιότερη πόλη του κόσμου, το Puerto Williams (54°56′Ν 67°37′Δ). Στις βέρες του γάμου μας γράψαμε ο ένας το γεωγραφικό μήκος και ο άλλος το γεωγραφικό πλάτος. Καμία βέρα από μόνη της δεν κάνει τον τόπο, παρά μονάχα και οι δυο μαζί! Σε εκείνο το ταξίδι, δεχτήκαμε να παντρέψουμε τους φίλους μας Άρη και Ρόσα, μετά από 6 μήνες στη Χιλή. Ο Άρης, παλιός συμμαθητής του Κωστή, είχε ταξιδέψει και αυτός εκείνο το διάστημα στη Χιλή, για να γνωρίσει από κοντά το κορίτσι που τόσα χρόνια αλληλογραφούσε και τελικά τη ζήτησε σε γάμο! Έτσι τον χειμώνα 2001-2002 βρεθήκαμε ξανά στη Χιλή τους παντρέψαμε και αλλάξαμε χρόνο στο Βαλπαραίσο με βερμούδες και μπάνιο στην παραλία.

Φέτος το ταξίδι μας θα ξεκινήσει από τη Βραζιλία, όπου θα δούμε τους θαυμαστούς καταρράκτες του Ιγκουασού. Θα μπούμε στην Παραγουάη και θα δούμε την πρωτεύουσα Ασουνσιόν, θα πετάξουμε για τη Βολιβία, όπου θα επισκεφτούμε αρκετές πόλεις, τις δύο πρωτεύουσες και την διάσημη έρημο Σαλάρ ντε Ουγιούνι, ενώ θα μπούμε στη Χιλή από την έρημο Ατακάμα, όπου θα θαυμάσουμε τα εξωπραγματικά τοπία της. Θα κατηφορίσουμε προς την Αντοφαγκάστα, για να δούμε το 2ο μεγαλύτερο αστεροσκοπείο του κόσμου, Παρανάλ, και τέλος θα γυρίσουμε μετά από 20 χρόνια στην πρωτεύουσα Σαντιάγο και το μαγευτικό Βαλπαραίσο. Με αεροπλάνο θα επιστρέψουμε στο Σάο Πάολο, το οποίο θα γυρίσουμε για 1 μέρα, πριν πάρουμε το αεροπλάνο της επιστροφής.