Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καιρός: Ζέστη μέχρι την Παρασκευή - Αισθητή πτώση από το Σάββατο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 15:42 Καιρός: Ζέστη μέχρι την Παρασκευή - Αισθητή πτώση από το Σάββατο

Αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (9-10/7) σύμφωνα με την ΕΜΥ, με τις υψηλότατες θερμοκρασίες 36 και 38 βαθμών να διατηρούνται μέχρι την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, «παρότι μέχρι την Παρασκευή ο καιρός θα διατηρηθεί ζεστός με τιμές περί τους 36 με 38 βαθμούς, η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο και την ερχόμενη εβδομάδα πέφτει αισθητά».

«Μέχρι και τα μέσα του μήνα δεν προβλέπονται ιδιαίτερες ζέστες στη χώρα μας», προσθέτει στην ανάρτησή του ο Θοδωρής Κολυδάς.

Πιο αναλυτικά, μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιουλίου η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα, καθώς οι μέγιστες τιμές στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα θα πλησιάζουν τα «40άρια» ενώ στο Αιγαίο ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Από το Σάββατο 9 Ιουλίου, η θερμοκρασία θα παρουσιάζει πτωτική τάση στην Αθήνα και θα διατηρηθεί έτσι μέχρι και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ενώ θα τη συνοδεύσουν και ισχυροί άνεμοι. Αν και από Δευτέρα τα φαινόμενα αστάθειας θα σταματήσουν, θα συνεχίσουν να έρχονται σχετικά ψυχρότερες αέριες μάζες από τα βόρεια των Βαλκανίων.

Καλές είναι οι ενδείξεις για τον καιρό μέχρι και τα μέσα Ιουλίου, αφού οι θερμοκρασίες που προβλέπονται να επικρατήσουν θα είναι κανονικές ή λίγο κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές, αφού τα στοιχεία των ατμοσφαιρικών μοντέλων συγκλίνουν με αυτά των κλιματικών.