Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας: Νέο έργο στο Αντώνης Τρίτσης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 20:51 Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας: Νέο έργο στο Αντώνης Τρίτσης

Την ευχάριστη είδηση της ένταξης του έργου "Βελτίωση Ενεργειακής Διαχείρισης και Αξιοποίησης ΑΠΕ στις Υποδομές Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας", ύψους 1.585.190,57€, στον Άξονα "Περιβάλλον" του Προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης", κοινοποίησε στους δημότες η Δήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή.

Όπως αναφέρει η κα Στιβακτή η συγκεκριμένη ένταξη προχώρησε μετά και από παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, τον οποίο ευχαρίστησαν θερμά για τις ενέργειές του.

Αντικείμενα του εν λόγω έργου είναι:

1) Η προμήθεια για τον εκσυγχρονισμό υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας και αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σε οκτώ (8) αντλιοστάσια - γεωτρήσεις και σε έναν (1) βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας.

2) Η εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Σταθμών Παραγωγής Ενέργειας για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων ύδρευσης - αποχέτευσης του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, με σκοπό τον ενεργειακό συμψηφισμό. Οι εγκαταστάσεις, ισχύος 981,20kw και 500kw, θα τοποθετηθούν σε αγροτεμάχιο του Δήμου, εκτός σχεδίου, στην περιοχή της Κάτω Τιθορέας. 

«Η υλοποίηση των δύο παραπάνω υποέργων, εκτός από τα προφανή οφέλη του εκσυγχρονισμού των υποδομών, θα επιφέρει και σημαντική μείωση των εξόδων του Δήμου. Το ενεργειακό κόστος, που συρρικνώνει κάθε χρόνο τον προϋπολογισμό του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας, θα μειωθεί κατά 327.000,00€ ετησίως!

Κάνουμε το όραμα πράξη! Στόχος μας η τοπική ανάπτυξη, η οικονομική βιωσιμότητα και η εξασφάλιση πόρων που θα διοχετευτούν σε έργα πνοής», αναφέρει η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση