Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Πήραν προθεσμία να απολογηθούν οι νεαροί Ρομά για τις κλοπές στα οχήματα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 08:40 Λαμία: Πήραν προθεσμία να απολογηθούν οι νεαροί Ρομά για τις κλοπές στα οχήματα

Κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές και φθορά ξένης περιουσίας…

Στα χέρια των αστυνομικών του ΑΤ Στυλίδας έπεσαν το Σάββατο (2/7) το απόγευμα τέσσερις νεαροί Ρομά, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διέρρηξαν τρία οχήματα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Φθιώτιδας.

Οι νεαροί Ρομά διά μέσω του δικηγόρου τους Δημήτρη Τσιγάνη ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Πέμπτη 7 Ιουλίου.

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορά ξένης περιουσίας, ενώ στην κατοχή του ενός βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα χασίς.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι συλληφθέντες διέρρηξαν στο Αχλάδι του Δήμου Στυλίδας την πόρτα σταθμευμένου Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του μία φωτογραφική μηχανή, η οποία κατασχέθηκε, ενώ προκάλεσαν και φθορές. Στη συνέχεια προέκυψε ότι ήταν υπεύθυνοι και για τη διάρρηξη σε έτερο ΙΧ από το οποίο αφαίρεσαν μία τσάντα, ενώ επίσης προκάλεσαν φθορές στην πόρτα του. Τέλος είχαν βρει ανασφάλιστο ένα ακόμη όχημα από το οποίο δεν πρόλαβαν να αφαιρέσουν κάτι.

Στην κατοχή των τεσσάρων Ρομά είχαν βρεθεί και κατασχεθεί και διάφορα εργαλεία που φέρεται να τα χρησιμοποιούσαν στις διαρρήξεις.