Σπανός: Συνεχίζει να καίει οριοθετημένη η πυρκαγιά στο Σερνικάκι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 14:37 Σπανός: Συνεχίζει να καίει οριοθετημένη η πυρκαγιά στο Σερνικάκι

Πολύ υψηλός κίνδυνος για ένα ακόμη 24ωρο σε Βοιωτία και Εύβοια…

Η τιτάνια προσπάθεια των δυνάμεων πυρόσβεσης κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχαν ως αποτέλεσμα να οριοθετηθεί η μεγάλη πυρκαγιά στο Σερνικάκι Φωκίδας.

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη μες στο σκοτάδι για να κρατήσουν τα μέτωπα μακριά από κατοικημένες περιοχές και να μπορέσουν να ενεργήσουν πιο άμεσα τα εναέρια μέσα με το πρώτο φως της ημέρας.

Για τη μεγάλη πυρκαγιά που δημιούργησε πολλούς κινδύνους και κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα ακόμη και καλλιεργειών, μίλησε στους δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Δείτε το βίντεο:

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από το Π.Σ., η πυρκαγιά στο Σερνικάκι Φωκίδας επεκτάθηκε σε 3.000 στρέμματα αγροτικής έκτασης και περίπου σε 9.000 στρέμματα χαμηλής βλάστησης.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Από χθες το μεσημέρι οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν στη Στερεά Ελλάδα επίσης σε Κάρυστο, Αλιβέρι και Κάμπο Ευβοίας, στην Ασωπία και στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Το μεγαλύτερο μέρος της Εύβοιας, καθώς και της Βοιωτίας θα είναι για ένα ακόμη 24ωρο σε «πορτοκαλί συναγερμό» (επίπεδο κινδύνου «4») σύμφωνα με το νέο χάρτη της ΓΓ Πολιτικής Πορστασίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση