Ξεσπά ο πατέρας της 14χρονης Ελένης για το «μυστηριώδες» ατύχημα στην μπανιέρα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 09:20 Ξεσπά ο πατέρας της 14χρονης Ελένης για το «μυστηριώδες» ατύχημα στην μπανιέρα

Ο πατέρας της 14χρονης Ελένης από τον Βόλο που έφυγε από τη ζωή έπειτα από 6 μήνες που έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή σε ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη, ξεσπά. «Έχουμε το πρόβλημα που έφυγε η μικρή, τόσο μικρή, μας έχει φύγει η ζωή όλη» είναι τα πονεμένα λόγια του.

Μιλώντας στο Live News, ο πατέρας της 14χρονης θυμάται πως βρήκε στην κόρη του χωρίς τις αισθήσεις της στο μπάνιο του σπιτιού του τα ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου. «Η μικρή όπως πήγε στο μπάνιο, είχε κάνει μπάνιο, πήγε να κάνει μπάνιο και έχει πέσει, έχει γλιστρήσει. Και εμείς πάνω στον φόβο, πάνω στον χαμό, νομίζαμε ότι ήταν από ρεύμα, από ηλεκτροπληξία. Όταν πήγαμε στο νοσοκομείο, μας είπαν οι γιατροί ότι δεν ήταν από ηλεκτροπληξία, είχε χτυπήσει η μικρή, έκανε ανακοπή καρδιάς και για 25 λεπτά ήταν χωρίς οξυγόνο στον εγκέφαλο» περιέγραψε ο πατέρας της Ελένης.

Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου Βόλου, την ανήλικη μετέφεραν οι ίδιοι οι γονείς της στο νοσοκομείο μετά τις 3 τα ξημερώματα με το αγροτικό τους όχημα, ωστόσο δεν διαπιστώθηκε ηλεκτροπληξία, όπως αρχικά υποστήριξαν οι γονείς, ενώ η 14χρόνη ήταν χωρίς τις αισθήσεις της και χωρίς σφυγμό…

«Το παιδί ήταν πεθαμένο, έγινε ΚΑΡΠΑ και ανάνηψη, καταφέραμε και το επαναφέραμε και διασωληνώθηκε. Έγινε αμέσως μετά, η μεταφορά του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για παιδιά σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Εκεί πήγε με σφυγμό μεν, αλλά με μη καλή οξυγόνωση, από κορεσμό, δεν ανέκτησε την οξυγόνωση που έπρεπε» αναφέρει το νοσοκομείο του Βόλου.

Ερωτήματα για την πτώση στο μπάνιο

Όταν έφτασε στο νοσοκομείο του Βόλου η 14χρονη, αμέσως κινητοποιήθηκε όλο το προσωπικό. Ωστόσο η ώρα που έφτασε στο νοσοκομείο, ο τρόπος που έφτασε η 14χρονη στο νοσοκομείο από τους συγγενείς της, δημιούργησαν ερωτήματα στο προσωπικό του νοσοκομείου.

«Μας δημιουργήθηκαν κάποια ερωτήματα, γιατί ένα παιδί να κάνει μπάνιο στις 03:00 τα ξημερώματα, είναι ασυνήθιστο. Τα παιδιά δεν κάνουν μπάνιο μεταμεσονύχτιες ώρες. Επίσης η 14χρονη ήταν ντυμένη και χωρίς σφυγμό, χωρίς τις αισθήσεις της. Μας είπαν ότι την βρήκαν πεσμένη στο μπάνιο και την έντυσαν για να την φέρουν στο νοσοκομείο. Όταν βλέπεις το παιδί σου, ουσιαστικά νεκρό στο μπάνιο, χωρίς τις αισθήσεις του και χωρίς σφυγμό, και είναι γυμνό, το αρπάζεις, το τυλίγεις με ένα σεντόνι και το φέρνεις όσο πιο γρήγορα γίνεται στο νοσοκομείο… δεν χάνεις χρόνο, να βρεις ρούχα, να το ντύσεις» αναφέρουν πληροφορίες του νοσοκομείου.

Η 14χρονη έφερε τραύμα στο κεφάλι, με τους γονείς της να αναφέρουν ότι έπεσε και χτύπησε στο μπάνιο. Σύμφωνα με το νοσοκομείο του Βόλου «η 14χρονη είχε τραύματα στο κεφάλι. Τι είδους τραύματα ήταν αυτά, για αυτά αρμόδιοι είναι οι ιατροδικαστές. Η 14χρονη ήταν χτυπημένη στο πρόσωπο που μπορεί όντως να έπεσε και να χτύπησε στην μπανιέρα και να έχασε τις αισθήσεις της. Μπορεί στην προσπάθειά της να βγει από την μπανιέρα, έχοντας ήδη χτυπήσει, να έχασε τις αισθήσεις μετά και να έγιναν εκδορές. Όλα αυτά όμως είναι εικασίες, όπως σας είπα αρμόδιοι για τέτοια θέματα είναι οι ιατροδικαστές».

Οι γιατροί του νοσοκομείου στο Βόλου, με ηρωικές προσπάθειες κατάφεραν να επαναφέρουν την 14χρονη, ωστόσο τα κρίσιμα λεπτά που έμενε χωρίς οξυγόνο ο εγκέφαλος της, ήταν καθοριστικά για την υγεία της, με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

«Την έχουμε μεταφέρει από τον Βόλο, στη Θεσσαλονίκη, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στην εντατική και από εκεί μετά, τη δεύτερη ημέρα κάναμε χειρουργείο, ένα μεγάλο χειρουργείο, κάναμε στο κεφάλι, αφαιρέσαμε ένα μεγάλο κόκκαλο από το κρανίο της για να δώσει χώρο και οξυγόνο στο κεφάλι και από εκεί και μετά η μικρή όταν συνήλθε δεν ήταν καλά, ήταν χάλια, δεν μπορούσε να μιλήσει ήταν σαν ένα φυτό» δήλωσε ο πατέρας της 14χρονης.

Στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, διαγνώσθηκε οίδημα στο εγκέφαλο, που προκλήθηκε από την έλλειψη οξυγόνου που είχε η 14χρονη για τουλάχιστον 20 λεπτά, μετά την ανακοπή που υπέστη στο μπάνιο.

«Είναι μια πολύ τραγική ιστορία, μας στεναχώρησε όλους. Η 14χρονη ήταν έξι μήνες στο νοσοκομείο μας. Πολύ βαρύ περιστατικό. Για χτύπημα δεν μας αναφέρθηκε κάτι. Μας ήρθε ως ασθενής μετά από ανακοπή και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, είχε περάσει ένα διάστημα δηλαδή που δεν οξυγονώθηκε ο εγκέφαλός της και για αυτό ήρθε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», δήλωσε γιατρός του νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Με τους γιατρούς να έχουν αποκλείσει η 14χρονη να έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα που έκανε μπάνιο, άγνωστο παραμένει πως χτύπησε και έπεσε στην μπανιέρα, πόση ώρα μεσολάβησε από την ώρα που την βρήκαν οι συγγενείς της μέχρι να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο, ενώ είναι αδιευκρίνιστη και η αιτία ανακοπής ενός υγιέστατου κατά αλλά παιδιού.

«Για ποιον λόγο έχασε τις αισθήσεις, για ποιο λόγο έπαθε ανακοπή αρχικά, δεν το γνωρίζουμε. Μα είπαν ότι την βρήκαν πεσμένη στο μπάνιο χωρίς τις αισθήσεις της. Ηλεκτροπληξία, επειδή μας αναφέρθηκε και εμάς, δεν είχε, γιατί δεν υπήρχε σχετικό τραύμα με πύλη εσόδου – εξόδου ρεύματος. Δεν είχαμε προσέξει κάτι να μας κάνει εντύπωση, κάτι εμφανές. Αν είχε εκδορές μπορεί να ήταν στο πλαίσιο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Πάντως όταν χειρουργήθηκε δεν είχε κάποια χτυπήματα που να δείχνουν κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Είχε ένα οίδημα στον εγκέφαλο που ήταν αποτέλεσμα ανοξυγονομίας» τόνισε ο γιατρός.

Ο Εισαγγελέας Βόλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια θανάτου της 14χρονής, με τους συγγενείς της να υποστηρίζουν ότι έπεσε και χτύπησε την ώρα που έκανε μπάνιο τα μεσάνυχτα της 4ης Ιανουαρίου.

Δείτε βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση