Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιατρικός Σύλλογος Λαμίας: Σοβαρό το πρόβλημα με την αύξηση των κρουσμάτων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 14:28 Ιατρικός Σύλλογος Λαμίας: Σοβαρό το πρόβλημα με την αύξηση των κρουσμάτων

Να μην αδιαφορούμε λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων…

Δελτίο τύπου προκειμένου να καταδείξει τη σοβαρότητα της κατάστασης που διαμορφώνεται με την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδα.

Στο δελτίο που υπογράφουν, ο Πρόεδρος Χρήστος - Δημήτριος Γεωργίου και ο Γραμματέας Αθανάσιος Ντούζγος, επισημαίνεται ότι είναι ανοιχτός ο κίνδυνος ενός νέου κύματος της πανδημίας εντός της θερινής περιόδου και ότι δεν πρέπει να αδιαφορούμε λόγω της άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Το κείμενο του ΙΣΦ:

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Η αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε εθνικό επίπεδο προκαλεί εύλογη ανησυχία στην υγειονομική κοινότητα.

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη μας και τη διαφαινόμενη αύξηση στην προσέλευση των ασθενών στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας τότε η ανησυχία γίνεται σοβαρός προβληματισμός για τον κίνδυνο εμφάνισης ενός νέου κύματος της πανδημίας εντός της θερινής περιόδου.

Αναλογιζόμενοι τον κίνδυνο αυτό επιθυμούμε να ευαισθητοποιήσουμε το σύνολο των συμπολιτών μας στην αυστηρή τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας και υγιεινής προκειμένου να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος έκθεσης στον Covid-19.

Η άρση των περιοριστικών μέτρων δεν θα πρέπει να μας οδηγήσουν στην αδιαφορία και στην υποεκτίμηση της σοβαρότητας ενός προβλήματος που δυστυχώς ακόμα δεν έχει οριστικά αντιμετωπιστεί