Σταϊκούρας: Πάνω από 4,7 εκατ. ευρώ σε Δήμους της Φθιώτιδας για έργα αποκατάστασης εξαιτίας του «Ιανού».

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 15:02 Σταϊκούρας: Πάνω από 4,7 εκατ. ευρώ σε Δήμους της Φθιώτιδας για έργα αποκατάστασης εξαιτίας του «Ιανού».

Τα αναλυτικά ποσά που δίνονται σε Δήμους της Φθιώτιδας μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων 2022 για αποκατάσταση υποδομών που έπληξε ο «Ιανός», έδωσε στη δημοσιότητα ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας: «Από την πρώτη στιγμή που το ακραίο καιρικό φαινόμενο του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ιανός» έπληξε περιοχές της χώρας μας, η Κυβέρνηση, υπό τις οδηγίες του Πρωθυπουργού, έθεσε σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό πακέτο μέτρων ανακούφισης των πληγέντων και στήριξης της αποκατάστασης και επιστροφής στην κανονικότητα των τοπικών κοινωνιών».

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια προηγούμενων ενισχύσεων, μετά από συνεργασία του Υπουργείου Οικονομικών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και μετά από σχετική πρόταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων Λαμιέων, Δομοκού και Μακρακώμης, εντάσσονται τα εξής έργα:

1. «Αποκατάσταση βλαβών υποδομών αρμοδιότητας Δήμου Λαμιέων», προϋπολογισμού 1.550.000 ευρώ.

2. «Αποκατάσταση βλαβών υποδομών αρμοδιότητας Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λαμίας», προϋπολογισμού 795.000 ευρώ.

3. «Αποκατάσταση βλαβών υποδομών αρμοδιότητας Δήμου Δομοκού», προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ.

4. «Αποκατάσταση βλαβών υποδομών αρμοδιότητας Δήμου Μακρακώμης», προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Συνολικό ποσό έργων 4.754.000 ευρώ.

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει να παρακολουθεί από κοντά τη διαδικασία στήριξης των περιοχών που έχουν πληγεί από θεομηνίες, και όπου χρειαστεί, σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους, επεκτείνει τη στήριξη σε πληττόμενες υποδομές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις», προσθέτει ο κ. Σταϊκούρας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση