Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 10:37 Έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα

Συνεχή τα περιστατικά με ανθρώπους που αφήνουν την τελευταία τους πνοή κατά τη διάρκεια θαλάσσιων δραστηριοτήτων…

Την τελευταία της πνοή στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, όπου απολάμβανε το μπάνιο της, άφησε το μεσημέρι της Τετάρτης (6/7) 85χρονη Ελληνίδα.

Η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μέσα στο νερό και άμεσα έτρεξαν άλλοι λουόμενοι να τη βγάλουν στην ακτή και να της προσφέρουν πρώτες βοήθειες.

Διεκομίσθη τελικά με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Ερέτριας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Λίγες ώρες νωρίτερα στην θαλάσσια περιοχή Αφήσσου Ν. Μαγνησίας, εντοπίσθηκε χωρίς τις αισθήσεις του εντός ερασιτεχνικού σκάφους αναψυχής ιδιοκτησίας του 72χρονος.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί προανάκριση παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας.

Δυστυχώς οι περιπτώσεις με απώλειες συνανθρώπων μας κατά τη διάρκεια θαλάσσιων δραστηριοτήτων, είναι πολλές και καθημερινές.

Οι άνθρωποι που ακολουθούν κάποιες ειδικές αγωγές θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για το πως και πότε θα παίρνουν τα φάρμακά τους πριν ή κατά τη διάρκεια του θαλάσσιου μπάνιου τους ή οποιασδήποτε άλλης δραστηριότητας κοντά στη θάλασσα..