Φθιώτιδα: Στη φυλακή ο "εγκέφαλος" της ληστείας των ΕΛΤΑ στον Άγιο Γεώργιο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022 08:50 Φθιώτιδα: Στη φυλακή ο "εγκέφαλος" της ληστείας των ΕΛΤΑ στον Άγιο Γεώργιο

Ποινές κάθειρξης στους τρεις δράστες…

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας, κάθισαν την Πέμπτη (7/7) οι τρεις δράστες της ληστείας που είχε γίνει στις 2 Φεβρουαρίου του 2015 στο Υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού, σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα που κουβαλούσε τις συντάξεις.

Τότε δύο κουκουλοφόροι είχαν αρπάξει με την απειλή πιστολιού το ποσό των 25.000 ευρώ που προοριζόταν για την πληρωμή των συνταξιούχων της περιοχής και είχαν εξαφανιστεί με μηχανή μεγάλου κυβισμού.

Οι αστυνομικοί καταφέρνοντας να εντοπίσουν και να αναλύσουν τα στοιχεία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, πέτυχαν να ταυτοποιήσουν τρεις άνδρες ως δράστες της ληστείας. Ο ένας εξ αυτών είχε το ρόλο του πληροφοριοδότη και είναι από την περιοχή της Φθιώτιδας, ενώ οι άλλοι δύο ήταν αυτοί που εκτέλεσαν το σχέδιο.

Ο βασικός «πρωταγωνιστής» της ληστείας - 52 ετών σήμερα - καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών χωρίς η έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Φέρεται δε να εμπλέκεται και στη ληστεία που είχε γίνει τέσσερα χρόνια νωρίτερα πάλι σε ταχυδρομικό διανομέα στη Μακρακώμη και είχε συλληφθεί στη Λαμία για υπόθεση ναρκωτικών τον Απρίλιο του 2016.

Ο δεύτερος δράστης της ληστείας καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξης και ο κατηγορούμενος από τη Φθιώτιδα σε 5 χρόνια. Για τους δύο τελευταίους το Δικαστήριο αποφάσισε η έφεση τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σημειώνουμε ότι οι κατηγορούμενοι ήταν προσωρινά κρατούμενοι για άλλες υποθέσεις και βρισκόντουσαν στη φυλακή μέχρι να γίνει η δίκη για τη συγκεκριμένη ληστεία. Από την εξέλιξη της δίκης ο ένας παραμένει στη φυλακή και οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής κατοικίας τους.

Ικανοποιημένος από την απόφαση του Δικαστηρίου δήλωσε στο LamiaReport ο συνήγορος του απλού συνεργού Δημήτριος Κρούπης, καθώς ο εντολέας του θα παραμείνει εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Συνήγοροι υπεράσπισης των άλλων δύο κατηγορούμενων ήταν οι δικηγόροι Λαμίας, Άννα Στέφου και  Κων/νος Νούσας και Πατρών Ερμής Παπουτσής.

Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής για λογαριασμό των ΕΛΤΑ ήταν ο Κώστας Καραγκούνης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση