Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσοχή: Νέα απάτη χρησιμοποιώντας μεγάλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 08:34 Προσοχή: Νέα απάτη χρησιμοποιώντας μεγάλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας

Οι απατεώνες συλλέγουν τα στοιχεία σας με τη μέθοδο phishing…

Μία ακόμη καλοστημένη απάτη ηλεκτρονικού «ψαρέματος» των προσωπικών σας κωδικών, έχουν να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με πρόσχημα τη σύνδεση της πιστωτικής σας κάρτας με πάγια εντολή εξόφλησης μεγάλης εταιρίας κινητής τηλεφωνίας.

Το συγκεκριμένο μήνυμα φαίνεται ότι έφτασε σε δεκάδες πελάτες της συγκεκριμένης εταιρίας το πρωί της Τετάρτης 20 Ιουλίου (ο χρόνος αποστολής δεν είναι δεσμευτικός) και παρακινεί τους πελάτες να πληρώνουν με πιστωτική mastercard της Εθνικής για μπόνους επιστροφής, μέσω υποτίθεται ασφαλούς συνδέσμου της Cosmote.

Αν κοιτάξετε προσεκτικά ο σύνδεσμος οδηγεί στην παρακάτω διεύθυνση που δεν έχει σχέση με καμία από τις εμπλεκόμενες εταιρίες.

Και το μέιλ έχει αποσταλεί από μια ύποπτη διεύθυνση με ρωσικό τελείωμα (ru):

Οι απατεώνες έχουν φτιάξει ένα πανομοιότυπο περιβάλλον με αυτό της κινητής τηλεφωνίας, όμως όπως μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε δε λειτουργεί κανένας άλλος σύνδεσμος πλην της φόρμας όπου σας καλούν να βάλετε τα στοιχεία σας!

Όσοι το έχετε λάβει δοκιμάστε να πατήσετε έστω εκεί που λέει «Δεν έχεις λογαριασμό; Φτιάξε το δικό σου!» Θα δείτε ότι τίποτα δε λειτουργεί, ούτε το λογότυπο, ούτε βέβαια κάποιο από τα «κουμπιά»:

Πολιτική προστασίας δεδομένων  / Όροι χρήσης  / Ρυθμίσεις cookies

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν είναι άλλη μία καλοστημένη απάτη που σκοπό έχει να βάλει στο χέρι ευαίσθητους κωδικούς και να μπορέσει στη συνέχεια να περάσει σε λογαριασμούς τραπέζης, από όπου θα προχωρήσουν σε άδειασμα των λογαριασμών σας.

Για την υπόθεση έχει ήδη ενημερωθεί, όπως σημειώσαμε, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ..