Φθιώτιδα: Τους χάλασαν οι αστυνομικοί την «καλλιέργεια» αξίας μισού εκατ. ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022 13:57 Φθιώτιδα: Τους χάλασαν οι αστυνομικοί την «καλλιέργεια» αξίας μισού εκατ. ευρώ

Χειροπέδες σε δυο Αλβανούς. Εκκρεμούσαν σε βάρος του ενός Εντάλματα σύλληψης και ο δεύτερος ήταν παράνομα στη χώρα μας. Κατασχέθηκαν 467 δενδρύλλια κάνναβης…

Φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης αξίας άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ, εντόπισαν και κατάστρεψαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, το πρωί της Κυριακής σε δυσπρόσιτο χώρο, σε αγροτική περιοχή της Αμφίκλειας.

Μάλιστα οι έμπειροι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν και τους δύο Αλβανούς καλλιεργητές της, ηλικίας 44 και 40 ετών.

Η φυτεία που αριθμούσε 467 δενδρύλλια ήταν σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους που ήταν εκχερσωμένοι αλλά περιβάλλονταν από φυσική βλάστηση και συγκεκριμένα πουρνάρια, που έφταναν τα τρία μέτρα, ώστε να είναι μακριά από… αδιάκριτα βλέμματα.

Τα δενδρύλλια που εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν ήταν από 0,50 έως 1,60 μέτρων ύψους και η άρδευση τους, όπως διαπιστώθηκε, γινόταν από γειτονικό ρυάκι με λάστιχο.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν, όταν πήγαν στη φυτεία με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για την περιποίησή της.

Από το χώρο της φυτείας και την ευρύτερη περιοχή αυτής, κατασχέθηκαν:

• το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη μετάβαση τους σε αυτή,

• λάστιχο ποτίσματος, μήκους 300 μέτρων,

• σκαλιστήρι, ποτιστήρι και πλαστικός κουβάς νερού, καθώς και

• 2 πλαστικές σακούλες, οι οποίες περιείχαν λίπασμα.

Στη κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και δύο κινητά τηλέφωνα.

Όπως επισημαίνεται, το επιδιωκόμενο όφελος για τους δράστες από την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, την συγκομιδή και διακίνηση της κάνναβης, εκτιμάται ότι θα υπερέβαινε τα 500.000 ευρώ.

Ο ένας «καλλιεργητής» μάλιστα είχε βεβαρημένο παρελθόν, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο Εντάλματα σύλληψης, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και μία καταδικαστική Απόφαση, για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων! Και ο δεύτερος της «παρέας» όμως αποδείχτηκε ότι διέμενε παράνομα στη χώρα μας και για αυτό κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν  στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή Λαμίας.

Δείτε βίντεο:

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

«Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας, αλλά και διακίνησης των ναρκωτικών γενικότερα, θα συνεχιστούν, καθώς πρωτίστως σκοπός μας είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα της νεολαίας», αναφέρει στο σχετικό δελτίο τύπου η ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ελλάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση