Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην εντατική ο 6χρονος που τον δάγκωσε ροτβάιλερ!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 31 Ιουλίου 2022 11:00 Στην εντατική ο 6χρονος που τον δάγκωσε ροτβάιλερ!

Συνελήφθη ο 41χρονος ιδιοκτήτης του σκύλου…

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, νοσηλεύεται ο 6χρονος ο οποίος το πρωί του Σαββάτου (30/7) δέχτηκε άγρια επίθεση από δεσποζόμενο σκύλο ράτσας ροτβάιλερ στην Παραλία Λιμνιώνα του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων.

Το παιδί αρχικά είχε διακομιστεί από το ΚΥ Ψαχνών στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, κρίθηκε όμως απαραίτητη η διακομιδή του στην Αθήνα όπου κι υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση!

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ένα αθώο μπάνιο θα μετατρεπόταν σε εφιάλτη για το 6χρονο παιδί και την οικογένεια του. Σύμφωνα με τον 41χρονο ιδιοκτήτη του σκύλου, ο οποίος και συνελήφθη από αστυνομικούς του οικείου ΑΤ, είχε δέσει το σκυλί σε δέντρο. Σε άγνωστο χρόνο το σκυλί λύθηκε και επιτέθηκε στον 6χρονο δαγκώνοντάς τον στο σώμα και στο κεφάλι!

Με το νέο νόμο (4830/21), έχει ξεκαθαριστεί ότι επιτρέπονται τα σκυλιά σε μη οργανωμένες παραλίες, πάντοτε όμως με τη χρήση λουριού και με σεβασμό στην καθαριότητα και το περιβάλλον με αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη για τη συμπεριφορά του ζώου του.

Το επίσημο δελτίο της ΓΕΠΑΔ Στερεάς Ελλάδας:

Συνελήφθη, χθες (30-07-2022) το βράδυ, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας, ημεδαπός καθώς σκύλος ιδιοκτησίας του, χθες το πρωί, σε παραθαλάσσια περιοχή της Εύβοιας, δάγκωσε και προκάλεσε επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε ανήλικο αγόρι.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Διρφύων – Μεσσαπίων μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών, όπου ενημερώθηκαν ότι χθες το πρωί διεκομίσθη ένας ανήλικος, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, φέροντας τραύματα στον αυχένα, στο στήθος και στο αυτί, από δάγκωμα σκύλου.

Το αγόρι, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών, διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και ακολούθως σε Νοσοκομείο της Αττικής, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και παραμένει νοσηλευόμενο.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων – Μεσσαπίων.