Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Αυξάνουν οι θάνατοι ηλικιωμένων με κορωνοϊό

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 08:34 Φθιώτιδα: Αυξάνουν οι θάνατοι ηλικιωμένων με κορωνοϊό

Στο Νοσοκομείο Λαμίας ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών covid σε όλη την 5η ΥΠΕ…

Πολύ δύσκολα παραμένουν τα πράγματα στο μέτωπο του κορωνοϊού, καθώς η έξαρση των κρουσμάτων από τςι νέες μεταλλάξεις της «όμικρον» να μην αποτυπώνεται στις εισαγωγές σε ΜΕΘ, φαίνεται όμως στη γεωμετρική αύξηση των εισαγωγών σε απλές κλίνες και στους θανάτους!

Ο τελευταίος και πιο ανησυχητικός από τους λεγόμενους «σκληρούς δείκτες», δυστυχώς παρουσιάζει σημαντική άνοδο και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι.

Αν και η γενική - εβδομαδιαία - έκθεση του ΕΟΔΥ θα ανακοινωθεί την Τρίτη 2 Αυγούστου, το ρεπορτάζ του LamiaReport καταγράφει σημαντική αύξηση των θανάτων και σε τοπικό επίπεδο.

Το τελευταίο μισό του Ιουλίου και πιο συγκεκριμένα από 23 μέχρι 30/7, το ρεπορτάζ καταγράφει 7 θανάτους! Πρόκειται για ανθρώπους που «έφυγαν» μετά από σύντομη νοσηλεία στο Πέτρινο κτίριο όπου στεγάζεται η Κλινική Covid του Νοσοκομείου Λαμίας, με τις ηλικίες τους να είναι από 61 έως 98 ετών και διάμεση τιμή τα 88 έτη (μ.ο. 86).

Συνολικά τον Ιούλιο καταγράψαμε 11 θανάτους, οι 10 εκ των οποίων στο Νοσοκομείο Λαμίας και οι 10 αφορούν ανθρώπους από τη Φθιώτιδα, 4 άνδρες και 6 γυναίκες (τα στοιχεία μπορεί να αλλάξουν γιατί καταχωρίζονται θάνατοι εξαιτίας της covid-19 με καθυστέρηση).

Περισσότεροι θάνατοι φέτος

Τον αντίστοιχο μήνα (Ιούλιο) το 2021 η Φθιώτιδα κατέγραφε μόλις ένα (1) θάνατο και μάλιστα την 1η Ιουλίου, ως συνέχεια του προηγούμενα μήνα που είχαμε χάσει ακόμη εννέα (9) ανθρώπους. Από 2/7/21 έως 7/9/21, δεν είχε καταχωρισθεί θάνατος covid στη Φθιώτιδα.

Αντίθετα φέτος και πριν καλά καλά μπει ο Αύγουστος καταγράφουμε 10 θανάτους τον Ιούνιο, 10 τον Ιούλιο και άλλους 2 τον Αύγουστο, καθώς είχαμε δύο (2) ακόμη απώλειες 85χρονης και 92χρονου από περιοχές της Λαμίας!

Όπως έχουμε επισημάνει από τον περασμένο Μάιο, οι περισσότεροι θάνατοι είναι ΜΕ Covid και όχι ΑΠΟ Covid , καθώς 4 στους 5 ασθενείς τους τελευταίους 3 μήνες εισέρχονται στα Επείγοντα με αφορμή σοβαρά υποκείμενα νοσήματα (ή χειρουργικά περιστατικά) και βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό!

Οι περισσότεροι ασθενείς με κορωνοϊό στη Λαμία

Αυτό συνέβη και το τελευταίο τριήμερο με την εισαγωγή εννέα (9) ασθενών (5 άνδρες - 4 γυναίκες), με διάμεση ηλικία τα 82 έτη! Έτσι μέσα στο καλοκαίρι το ΓΝ Λαμίας έφτασε τους 45 ασθενείς στο Πέτρινο (37 εμβολιασμένοι - 8 ανεμβολίαστοι), ενώ η ΜΕΘ Covid  από το «μηδέν» που βρέθηκε στις 20 Ιουλίου, νοσηλεύει ακόμη 4 ασθενείς (3 εμβολιασμένοι - 1 ανεμβολίαστος)!

Ο αριθμός 49 είναι ο μεγαλύτερος σε όλη την 5η ΥΠΕ, στα 13 Νοσοκομεία της οποίας νοσηλεύονται 229 ασθενείς σε απλές κλίνες και 13 ασθενείς σε ΜΕΘ.

Μετά το Νοσοκομείο Λαμίας, ακολουθεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας με 46 ασθενείς, ενώ το Νοσοκομείο Κύμης είναι το μοναδικό που δεν νοσηλεύει κανέναν ασθενή με κορωνοϊό.