Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδα: Νέα απάτη με ψεύτικο SMS από εταιρία ρεύματος

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 08:23 Φθιώτιδα: Νέα απάτη με ψεύτικο SMS από εταιρία ρεύματος

Χιλιάδες καθημερινά τα μηνύματα των απατεώνων μέσω διαδικτύου και κινητών τηλεφώνων…

Μετά από τις περιπτώσεις απάτης με τα ταχυδρομεία, διάφορες τράπεζες, τους επικεφαλής της ΕΛΑΣ, τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, τελευταία οι απατεώνες που θέλουν να «ψαρέψουν» ηλεκτρονικά τα στοιχεία μας (phishing), «χτύπησαν» χρησιμοποιώντας το λόγκο της ΔΕΗ.

Κοινός στόχος όλων των απατεώνων, με τους απατηλούς συνδέσμους που είναι αντίγραφα γνωστών εταιριών, είναι να σας οδηγήσουν σε μια φόρμα όπου θα σας προτρέψουν να καταχωρίσετε τους προσωπικούς σας κωδικούς.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να σας ζητηθεί να κατεβάσετε κάποιο πρόγραμμα, με το οποίο μπορούν να «μολύνουν» τον υπολογιστή σας ελπίζοντας να αποκτήσουν πρόσβαση στα καταχωρισμένα στοιχεία σας.

Μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης είναι να μην ακολουθείται συνδέσμους που δε γνωρίζεται όπως και να είστε προσεκτικοί στο περιβάλλον που θα μπείτε για το αν και πως λειτουργεί.

Οι περιπτώσεις, σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, είναι χιλιάδες καθημερινά, καθώς οι απατεώνες έχοντας εξασφαλίσει τις ηλεκτρονικές σας διευθύνσεις, στέλνουν κατά κύματα τα παραπλανητικά e-mail ή τα κίνητά σας τηλέφωνα για SMS.

Ένα σημείο που προδίδει εύκολα τους απατεώνες, είναι ότι τα λινκ τους δεν έχουν καμία σχέση με τη εταιρία που παριστάνουν, όπως και η διεύθυνση ηλεκτρονικού μηνύματος είναι από λογαριασμούς που έχουν κάποιες επιπλέον προσθήκες σε σχέση με το πραγματικό όνομα της εταιρίας που υποτίθεται επικοινωνεί μαζί σας.

Για αυτό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, όχι μόνο στα διάφορα μηνύματα που λαμβάνετε στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, αλλά και στα sms («Sim Swapping» ή «SMiShing»).

Για να ενημερωθείτε για τις διάφορες περιπτώσεις απάτης καθώς και για το που μπορείτε να απευθύνεστε, πατήστε ΕΔΩ.