Γ. Κοτρωνιάς: «Ρύθμιση για την εργασία των συνταξιούχων μουσικών»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Αυγούστου 2022 22:03 Γ. Κοτρωνιάς: «Ρύθμιση για την εργασία των συνταξιούχων μουσικών»

Ο βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων έθεσε το ζήτημα της αποκατάστασης μιας αδικίας του νομού που αφορά την εργασία των συνταξιούχων μουσικών.

     Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

     Σύμφωνα με το ν. 4387/2016 και την τροποποίηση αυτού με το ν. 4670/2020 (άρθρο 27)  «… Στους εξ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχους του Ε.Φ.Κ.Α., οι οποίοι έχουν ήδη αναλάβει ή αναλαμβάνουν από της δημοσιεύσεως του νόμου εργασία ή αποκτούν ιδιότητα ή δραστηριότητα υποχρεωτικώς υπακτέα στην ασφάλιση του Ε.Φ.Κ.Α., οι ακαθάριστες συντάξεις κύριες και επικουρικές καταβάλλονται μειωμένες κατά ποσοστό 30% για όσο χρονικό διάστημα απασχολούνται ή διατηρούν την ιδιότητα ή τη δραστηριότητα…».

     Η πρόβλεψη αυτή συμπεριλαμβάνει και κατηγορίες εργαζομένων όπως οι συνταξιούχοι μουσικοί που δεν εργάζονται ολόκληρο το μήνα αλλά  πραγματοποιούν περιστασιακά ημερομίσθια (1 - 2 μηνιαία)  και η  σύνταξή τους  περικόπτεται σαν να εργάστηκαν ολόκληρο το μήνα.

   Θεωρώ ότι θα πρέπει με τη φροντίδα σας να υπάρξει αποκατάσταση της αδικίας με μία ρύθμιση στο νόμο, έτσι ώστε να διαφοροποιηθεί από το σύνολο η κατηγορία αυτή των εργαζομένων και ο υπολογισμός του ποσού της σύνταξής τους να γίνεται με βάση τα πραγματικά τους ημερομίσθια και όχι με βάση τα 25 ημερομίσθια που αναφέρονται σε εργασία ολόκληρου μήνα  .….»        

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση