Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εργαζόμενη μητέρα τριών παιδιών 1η απ’ τα Εσπερινά ΕΠΑΛ στο Τμήμα Πληροφορικής Λαμίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 07:58 Εργαζόμενη μητέρα τριών παιδιών 1η απ’ τα Εσπερινά ΕΠΑΛ στο Τμήμα Πληροφορικής Λαμίας

Η Άννα Σκαρλάτου, συνδύασε οικογένεια, δουλειά και μαθήματα, πετυχαίνοντας την εισαγωγή της στην Ανώτατη Εκπαίδευση…

Επαγγελματίας, μητέρα τριών παιδιών, αποφάσισε τελειώνοντας την ειδικότητα της Πληροφορικής στο 3ο ΕΠΑΛ Λαμίας, να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις και τα αποτελέσματα τη δικαίωσαν! Πέρασε ως 1η από τα Εσπερινά ΕΠΑΛ στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με έδρα τη Λαμία.

Ο λόγος για τη Λαμιώτισσα Άννα Σκαρλάτου, που κατάφερε να βρει χρόνο, να συνδυάσει οικογένεια, δουλειά και διάβασμα και να περάσει σε μια σχολή που της αρέσει και θα μπορεί να την παρακολουθήσει αφού είναι στο σπίτι της.

«Η Πληροφορική είναι κάτι που μου αρέσει και θέλω να μάθω περισσότερα. Είχα κι άλλες επιλογές και ενδιαφέροντα, ωστόσο το γεγονός ότι είναι στην πόλη μου με έκανε να επιλέξω το συγκεκριμένο τμήμα , καθώς θεωρώ ότι θα καταφέρω να παρακολουθήσω τα μαθήματα παρά τις άλλες υποχρεώσεις μου», θα πει στο LamiaReport.

Όπως ομολογεί, η επιστροφή στα θρανία ξεκίνησε από την ιδέα να εμπλουτίσει το βιογραφικό της. Είχε προηγηθεί η φοίτηση στον τραπεζικό τομέα των ΙΕΚ και ήθελε να αποκτήσει περαιτέρω γνώσεις. Έτσι ακολούθησε την οδό των ΕΠΑΛ.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου εύκολο με τρία παιδιά, να δουλεύεις και να παρακολουθείς μαθήματα. Τα δύο μεγάλα μου αγόρια είναι 18 και 14 ετών και μπορώ να πω ότι είναι αρκετά ανεξάρτητα. Ο μικρότερος μου γιος που είναι τώρα 8 ετών, είχε τα δύο πρώτα χρόνια στο δημοτικό την τηλεκπαίδευση. Χρειάζεται να είσαι κοντά στο διάβασμα», μας λέει η Άννα που μοιράζει το χρόνο της στο σπίτι και στην επιχείρηση περιποίησης κατοικίδιων που έχει ανοίξει από τον περασμένο Μάρτιο στην οδό Αθηνών στη Λαμία .

«Παράλληλα είχα και τα μαθήματα στο ΕΠΑΛ. Πρέπει να πω όμως ότι υπήρχε πολύ μεγάλη βοήθεια και γενικότερα υποστήριξη από όλους τους καθηγητές μου», συμπληρώνει.

 Αυτό το κλίμα υποστήριξης και εμπιστοσύνης από τους καθηγητές της, συγχρόνως με την αγάπη και την κατανόηση του συζύγου και των παιδιών της, την ώθησε όπως μας είπε, να δοκιμάσει και στις πανελλαδικές. Και το αποτέλεσμα δικαίωσε τόσο την ίδια αλλά και όσους πίστεψαν σε εκείνη, παίρνοντας τη μία από τις τρεις θέσεις που αντιστοιχούν στα Εσπερινά ΕΠΑΛ στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Λαμίας και μάλιστα ως πρώτη. Έτσι πλέον μπορεί να ονειρεύεται πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης στον τομέα που ενδιαφέρεται.

Συμβουλές ως υποψήφια και επιτυχούσα δε θα ήθελε να δώσει, αλλά ως μάνα και επαγγελματίας, θέλει να πει στα νέα παιδιά ότι με υπομονή και επιμονή όλα γίνονται, ειδικά όταν υπάρχει υποστήριξη από το περιβάλλον τους.

Όσο για τους μεγαλύτερους ανθρώπους, ποτέ δεν είναι αργά να κυνηγήσουν αυτό που τους αρέσει