Λαμία: Δεκάδες και πάλι τα θετικά στους δωρεάν ελέγχους του ΕΟΔΥ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022 17:05 Λαμία: Δεκάδες και πάλι τα θετικά στους δωρεάν ελέγχους του ΕΟΔΥ

Τι ισχύει για τους εμβολιασμένους…

Άγγιξαν τα 1.000 τα rapid tests που πραγματοποίησαν οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στο Δήμο Λαμιέων. Δευτέρα 1 και Τρίτη 2 Αυγούστου.

Αναλυτικά, έγιναν 989 τεστ και βρέθηκαν 131 θετικά. Υπήρχαν αρκετές ακόμη δεκάδες θετικά, αλλά όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Στασινός, είναι από επανεξέταση, άτομα που ήταν ήδη θετικά και έκαναν έλεγχο αν έχουν αρνητικοποιηθεί.

Ειδικότερα τα 78 βρέθηκαν στις δειγματοληψίες της Δευτέρας (συνολικά ήταν 107) σε 559 δείγματα και τα υπόλοιπα 53 στα rapid tests της Τρίτης σε 430. Οι ηλικίες είναι από 3 έως 93 ετών.

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό από τον κ. Στασινό, από τα 131 θετικά, τα 103 ανέφεραν ότι είναι εμβολιασμένα.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, «Όσοι αναφέρονται ως εμβολιασμένοι:

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άτομα τα οποία δεν έχουν λάβει την αναμνηστική δόση ενώ έχει παρέλθει ικανό χρονικό διάστημα από τον τελευταίο εμβολιασμό.

Να θυμίσουμε τι ισχύει για τον εμβολιασμό και τι συστήνεται από το CDC για την ανοσολογική κάλυψη από τις νέες μεταλλάξεις Ο4 και Ο5 του Covid 19:

-Για τα εμβόλιο της Pfizer και της Moderna  η ενισχυτική δόση γίνεται 5 μήνες μετά τη δεύτερη δόση και η αναμνηστική 4 μήνες μετά την ενισχυτική

-Για το εμβόλιο της Johnson and Johnson η ενισχυτική δόση γίνεται 2 μήνες μετά τη δεύτερη δόση και η αναμνηστική 4 μήνες μετά την ενισχυτική».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση