Τι ζήτησαν από το Χρ. Σταϊκούρα οι Ξενοδοχειακές Ενώσεις Ιαματικών Λ. Υπάτης και Καμ. Βούρλων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 21:09 Τι ζήτησαν από το Χρ. Σταϊκούρα οι Ξενοδοχειακές Ενώσεις Ιαματικών Λ. Υπάτης και Καμ. Βούρλων

Οι πρόεδροι των Ξενοδοχιακών Ενώσεων  Ιαματικών Λουτρών Υπάτης Βάιος Ματσούκας & Καμένων Βούρλων Μιλτιάδης Ηλιόπουλος,  η πρ. πρόεδρος Ιουλία Αλεξάκη και ο επιστημονικός συνεργάτης  Δρ. Ζήσης Αγγελίδης, στο πλαίσιο αποφάσεων των Δ.Σ. καθώς και δραστηριοτήτων που αφορούν στη βιώσιμη ανάπτυξη των οικοσυστημάτων ιαματικού τουρισμού των  περιοχών τους, πραγματοποίησαν επίσκεψη στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα προκειμένου να θέσουν και να  αιτηθούν της λύσης μιας σειράς θεμάτων - προβλημάτων.

Ειδικότερα ζήτησαν τα παρακάτω:

α. Διάθεση ιαματικού νερού σε ξενοδοχειακές μονάδες, με τους κανόνες που ορίζει ο νόμος προκειμένου να υπάρξει συνεχής και συνεπής λειτουργία του Τουρισμού υγείας και ευεξίας.

β. Η συνεχής και με κανόνες λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου της Υπάτης καθώς και η μείωση της τιμής του εισιτηρίου λούσης.

γ. Ο επαναπροσδιορισμός των χαρακτηριστικών  αναγνώρισης  του ιαματικού φυσικού πόρου ``Νερό Υπάτης`` (ΦΕΚ 50/15.01.2015).   Η αναγνώριση με τους υφιστάμενους όρους υποβαθμίζει την ανάπτυξη εισηγήθηκε ο κος Αγγελίδης.

Σύμφωνα με τους Ξενοδόχους, ο κος Σταϊκούρας  αφού άκουσε με προσοχή τα θέματα και τα έθεσε σε ``ιεράρχηση ωριμότητας`` για τη λύση τους, τόνισε την ευθύνη αλλά και την ευαισθησία του για τις περιοχές και τη βιώσιμη ανάπτυξή τους. Τόνισε  ιδιαίτερα,

α) για το νερό  αφού αξιολογήσουμε παροχές, τρόπους και κριτήρια διάθεσης  το γρηγορότερο οφείλουμε να το λύσουμε.  β) Η διαφήμιση και η επισκεψιμότητα είναι διαστάσεις που μας αφορούν όλους μας  γ) Να διερευνηθεί η δυνατότητα μείωσης του εισιτηρίου των λούσεων από τον Σεπτέμβρη δ) Να διερευνηθεί η δυνατότητα αποδέσμευσης δύο ακόμα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για ενοικίαση.

Ο  υπουργός  τόνισε το ενδιαφέρον του για της περιοχές και αποδέχτηκε την πρόσκληση να τιμήσει με την παρουσία του, το συνέδριο που οργανώνουν αρχές Νοεμβρίου   οι ενώσεις ξενοδόχων Κ. Βούρλων  & Υπάτης.

Οι  πρόεδροι των ενώσεων εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον υπουργό για τη γόνιμη και μεστή συζήτηση  που φέρνει τη δρομολόγηση λύσεων

Στο Υπουργείο τουρισμού ο Σύμβουλος της Υφ/ργού Σοφίας Ζαχαράκη, Γιάννης Γεωργίου, υποδέχτηκε σε φιλικό κλίμα τους εκπροσώπους των Ενώσεων και για το θέμα της διάθεσης μεταλλικού νερού στις δύο περιοχές Κ. Βούρλα & Υπάτη  δέχτηκε τις  τεχνικές εκθέσεις που κατέθεσαν ο πρόεδρος κος Ματσούκας για το θέμα της πηγής Υπάτης και ο κύριος Ηλιόπουλος για την πηγή Κ. Βούρλων. 

Η ένωση ξενοδόχων Υπάτης επισκέφθηκε και είχε επίσης γόνιμο διάλογο με  το Δήμαρχο Λαμιέων με κατάληξη  την  πρόταση του Δημάρχου Ευθύμιου Καραϊσκου για την κατοχύρωση μεταλλικού νερού ως τοπική κοινωνία μέσω έρευνας για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού.

Η επιτροπή ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για το ενδιαφέρον του στην προώθηση των αιτημάτων και την ανάπτυξη του Τουρισμού για το καλό του τόπου μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση