Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρίστανε τον αστυνομικό και πήρε από γυναίκα ξενοδόχο 15.000€

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 09:10 Παρίστανε τον αστυνομικό και πήρε από γυναίκα ξενοδόχο 15.000€

Έκανε το λάθος και έδωσε τους κωδικούς web banking στον "αστυνομικό" και τα 15.000€ έκαναν φτερά.

Νέα περίπτωση ηλεκτρονικής απάτης σε βάρος 49χρονης γυναίκας ξενοδόχου που έκανε το λάθος να δώσει τους κωδικούς του web banking και το μήνυμα επιβεβαίωσης που έλαβε στο κινητό της τηλέφωνο σε άγνωστο, που παρίστανε τον αστυνομικό, με αποτέλεσμα να κάνουν «φτερά» από τον λογαριασμό της 15.000 €.

Για την υπόθεση η Εισαγγελία Βόλου ζήτησε προκαταρκτική εξέταση, ώστε οι αρχές να οδηγηθούν στην ταυτότητα του δράστη που είναι Έλληνας.

Για να διαμείνει ο προϊστάμενός του

Η απάτη έγινε στις αρχές Ιουλίου στον Βόλο, όταν η γυναίκα ξενοδόχος δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο που της είπε ότι είναι αστυνομικός και ήθελε να κλείσει ένα δωμάτιο για δύο ημέρες, ώστε να ταξιδέψει στον Βόλο ο προϊστάμενός του.

Η γυναίκα τον πίστεψε και του έδωσε τους κωδικούς του web banking που της είχε ζητήσει ο «αστυνομικός».

Μάλιστα σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο άγνωστος άνδρας είχε το θράσος, αφού έβαλε ο ίδιος τους κωδικούς για να κάνει μεταφορά χρημάτων, να τηλεφωνήσει ξανά στη γυναίκα και να της ζητήσει τον αριθμό επιβεβαίωσης της πράξης που έλαβε στο κινητό της τηλέφωνο και η επαγγελματίας να τον πει…

Η απερισκεψία της 49χρονης να δώσει όλους τους κωδικούς στον άγνωστο άνδρα της κόστισε ακριβά, καθώς είδε τον τραπεζικό της λογαριασμό να «αδειάζει» κατά 15.000 € και όταν κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστου στην Αστυνομία.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα χρήματα της γυναίκας κατέληξαν σε λογαριασμό τράπεζας της Ελλάδας και ο εισαγγελέας υπηρεσίας ζητά προκαταρκτική έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ώστε να ζητηθεί από την τράπεζα να γνωστοποιηθούν τα στοιχεία του κατόχου του λογαριασμού, προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης της απάτης και να του ασκηθεί δίωξη.